FOTO/ VELIKA RADOST ZA KRAJ GODINE

Djeca u sarajevskom Domu Bjelave dobila neočekivane poklone: MOE Dolls i Amra Redžić izradili specijalne igračke...

Zabava31.12.21, 13:08h

Povezivanje zamišljenog i ostvarenog može biti važan korak u odrastanju. Proces ”realizacije” ideje ima i psihološki i edukativni značaj; 2D crtež predstavljen u 3D za dijete može biti eksplicitna poruka da želje i mašta mogu biti ostvarene

 

 

 

Tim MOE Dolls na čelu sa Amrom Redžić, poznatom sarajevskom stilisticom i dizajnericom, posjetili su djecu bez roditeljskog staranja u Domu Bjelave. Tim povodom djeci su donirane igračke. Međutim, to nisu uobičajene igračke koje se mogu kupiti u prodavnicama, priča o njima je drugačija...


MOE Dolls izrađuje igračke po uzoru na je dječije crteže koji su plod njihove mašte. Sve igračke rađene su od prirodnih materijala, mogu se prati, a napravljene su tako da traju dugo. 


Pakovane su u ručno izrađene kutije, a na naslovnici svake kutije je odštampan dječiji crtež po kojem je igračka nastala.

 

dom-bjelave-tim-moe-5


- Psiholozi kažu da je za dijete crtanje način izražavanja, tako da ostvarenje dječijeg crteža (njegova realizacija u spoljašnjem prostoru) može biti poruka da je moguće ostvariti ono što je kreativno zamišljeno. Povezivanje zamišljenog i ostvarenog može biti važan korak u odrastanju. Proces ”realizacije” ideje ima i psihološki i edukativni značaj; 2D crtež predstavljen u 3D za dijete može biti eksplicitna poruka da želje i mašta mogu biti ostvarene - pojašnjavaju iz MOE Dolls-a.

 

Kako je tog dana bilo u Domu Bjelave pogedajte u našoj fotogaleriji...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)  

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!