Predsjednik SDS-a na novogodišnjem prijemu

Šarović: Preferirao bih da nikog ne iritiramo proslavom 9. januara

Front30.12.21, 14:47h

Šarović: Preferirao bih da nikog ne iritiramo proslavom 9. januara
Biću i ja i drugi predstavnici SDS-a na obilježavanju kada to bude za nekoliko dana, jer je to tekovina od prije 30 godina za koju je najzaslužnija Vojska Republike Srpske i SDS i drugi koji su u tome učestvovali, kaže Šarović

 

 

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da se 9. januar treba uvijek obilježavati, ali da bi preferirao da se time "niko ne iritira".

 

On je dodao da tom obilježavanju dana Republike Srpske trebaju prisustvovati svi, bez obzira ko je na vlasti i da se toga ne treba nikada odreći.

 

"Ja bih preferirao da nikog ne iritiramo našim obilježavanjem i našom proslavom. Biću i ja i drugi predstavnici SDS-a na obilježavanju kada to bude za nekoliko dana, jer je to tekovina od prije 30 godina za koju je najzaslužnija Vojska Republike Srpske i SDS i drugi koji su u tome učestvovali", kaže Šarović.

 

Šarović je u Banjaluci tokom novogodišnjeg prijema za novinare ocijenio da će naredna godina biti izazovna i teža u svim elementima od ove iz više razloga, ne samo zato što će biti izborna.

 

On je naveo da će to biti zbog krize koja je podstaknuta, između ostalog, odlukom nametanja krivničnog zakona od bivšeg visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka.

 

Na pitanje novinara da li će biti kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH na narednim izborima, Šarović je rekao da do sada niko, osim PDP-a, u Republici Srpskoj nije istakao svog kandidata i da će se prije konačnog dogovora praviti dogovor između SDS-a i PDP-a i drugih iz opozicije o tome koja će stranka dati kandidata za jednu od dvije inokosne funkcije.

 

"Ne vidimo neku namjeru da se to desi u neko skorije vrijeme. Prije nego što će SDS izaći sa svojim kandidatom desiće se razgovori i dogovori sa drugim opozicionim strankama, prije svega sa PDP-om oko toga ko će imenovati svog kandidata za srpskog člana Predsjendištva i kandidata za predsjednika Republike Srpske", naglasio je Šarović, javlja Srna.

 

On nije htio spekulisati o imenima za kandidata iz SDS-a, navodeći da će se preferirati to ko od ličnosti ili funkcionera SDS-a "može najviše da povuče".

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!