Adnan Šteta, ministar saobraćaja KS

Novi trolejbusi krajem januara, a tramvajska pruga od Ilidže do Čengić Vile u augustu

Hronika28.12.21, 15:17h

Novi trolejbusi krajem januara, a tramvajska pruga od Ilidže do Čengić Vile u augustu
Cijela dionica od Ilidže do Čengić Vile, odnosno od Remize do Čengić Vile trebao bi biti završen do augusta 2022. godine. A godinu nakon toga i dionica od Čengić Vile do Marijin Dvora

 

 

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta danas je na sjednici Skupštine KS kazao da prva faza rekonstrukcije tramvajske pruge podrazumijeva dionicu od Ilidže do Remize. Rok za završetak tih radova je maj 2022. godine.

 

„Mi smo prvu fazu podijelili na dva dijela da ne bismo odmah zatvarali kompletan saobraćaj. Prva je bila do Nedžarića pa smo nakon tri mjeseca produžili do Remize“, kazao je Šteta.

 

Cijela dionica od Ilidže do Čengić Vile, odnosno od Remize do Čengić Vile trebao bi biti završen do augusta 2022. godine.

 

A godinu nakon toga i dionica od Čengić Vile do Marijin Dvora.

 

„U startu smo iskomunicirali rokove i ovi rokovi koje ja vama govorim od dana otvaranja radova 26. augusta dvije godine za rekonstrukciju pruge. Ne radi se samo o pruzi koju vidimo, radi se i o kompletnoj rekonstrukciji GRAS-ove Remize“, kazao je Šteta.

 

Za kraj januara je najavio testnu vožnju novim trolejbusima, a na ljeto će se građani voziti novom rekonstruisanom prugom od Ilidže do Čengić Vile.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!