vrijedi znati

Jeste li znali za ovu opciju na Facebooku? Iznimno je korisna i važna za privatnost

Tehno24.12.21, 18:10h

Jeste li znali za ovu opciju na Facebooku? Iznimno je korisna i važna za privatnost
Time osobama koje koriste računala nakon vas možete omogućiti detaljan pogled u vaš život, objave, komunikaciju s drugima i slično

 

 

 

Tijekom godina, a za neke i više od desetljeća, korisnici su na Facebooku objavili stotine, a možda i tisuće statusa, videozapisa i fotografija te su komunicirali s brojnim ljudima, objavljivali u grupama, slali privatne poruke koje nisu za svačije oči, svađali se, prepirali, komentirali i slično.

 

S obzirom na to da profili na Facebooku sadrže mnoštvo privatnih stvari koje nikada ne bi htjeli podijeliti s drugima, zadnje što želite napraviti je prijaviti se na svoj račun na Facebooku na nekom računalu koje dijelite s drugima - npr. u knjižnici, školi, fakultetu i zaboraviti se odjaviti. Time osobama koje koriste računala nakon vas možete omogućiti detaljan pogled u vaš život, objave, komunikaciju s drugima i slično. Srećom za takve situacije, kao i za situacije kada niste sigurni jeste li se odjavili s drugih računala i telefona, postoji rješenje.

 

Naime, Facebook omogućuje da se s udaljenog mjesta odjavite sa svih uređaja na kojima koristite, odnosno ste koristili ovu društvenu mrežu. Svakako vam preporučujemo da pogledate na kojim ste sve uređajima prijavljeni, tj. niste se odjavili te, ako pronađete neki sumnjivi uređaj, s njega se možete odmah i odjaviti.


Ako koristite Facebook na računalu, to možete napraviti klikom na strelicu prema dole u gornjem desnom kutu ekrana, zatim klikom na opciju “Postavke i privatnost” te zatim na “Postavke”. Tu se nalazi “Sigurnost i prijava”, gdje možete vidjeti popis uređaja na kojima ste prijavljeni i odmah se odjaviti s njih. Na mobilnim uređajima potrebno je kliknuti na opciju izbornika, zatim na ikonu kotačića te na “Lozinka i sigurnost” gdje se također nalazi popis uređaja na kojima ste prijavljeni. S tog se mjesta možete odjaviti s pojedinačnih ili svih uređaja na kojima ste prijavljeni na Fejs.

 

(Zimo.hr, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!