Aleksandar Macan daje iskaz u Tužilaštvu KS

Detalji istrage ubistva sarajevskih policajaca: Jedan od osumnjičenih pao zbog droge u Njemačkoj, ovo je njegov identitet

Hronika24.12.21, 14:34h

Detalji istrage ubistva sarajevskih policajaca: Jedan od osumnjičenih pao zbog droge u Njemačkoj, ovo je njegov identitet
Avaz saznaje da je Macan sinoć do u detalje nacrtao šta se tačno desilo kobne noći na Alipašinom Polju. Sarajevska policija i SIPA imaju njegov DNK, pronađen u vozilu koje su članovi automafije pokušali ukrasti u noći ubistva

 

 

Aleksandar Macan, koji se sumnjiči za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, nalazi se na ispitivanju u Tužilaštvu KS.

 

On je u ovu pravosudnu instituciji stigao u 11 sati i davanje iskaza u Tužilaštvu, ispred kojeg su brojne novinarske ekipe, još uvijek traje.

 

Nalazio se mjesecima u bjekstvu

 

Macan se sinoć predao Tužilaštvu KS u prisustvu svoga advokata, a potom su ga pripadnici SIPA-e uhapsili.

 

Nalazio se mjesecima u bjekstvu i prema iz izvještaja MUP KS, koji je predat Tužilaštvu KS, osumnjičeni je za ubistvo policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u sarajevskom naselju Alipašino Polje 26. oktobra 2018. godine.

 

Sa obzirom na to da je za Macanom izdata potjernica, njemu je po Kantonalni sud u Sarajevu, po automatizmu odredio pritvor. Za Macanom je bila raspisana crvena interpolova potjernica.

 

Prema saznanjima Avaza, Macan je sinoć do u detalje nacrtao šta se tačno desilo kobne noći na Alipašinom Polju. Sarajevska policija i SIPA imaju njegov DNK, pronađen u vozilu koje su članovi automafije pokušali ukrasti u noći ubistva.

 

Avaz ekskluzivno otkriva, da je pet od šest osoba, koje Uprava policije KS sumnjiči za ubistvo policajaca, već uhapšeno i pritvoreno. Četiri osobe nalaze se u pritvoru, u sklopu istrage Tužilaštva BiH u predmetu "Volan", a pritvor im je odredio Sud BiH.

 

Jedan od trojice, koji su bili glavni akteri ubistva Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, kako saznaje portal "Avaza" je pobjegao u Njemačku a riječ je o Savi Marinkoviću. On je bio u bijegu nekoliko godina, ali je uhapšen u Njemačkoj zbog droge.

 

Na slobodu će biti pušten 2024. godine.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još