Pozvao policiju i ostao na mjestu zločina

Priznao da je ubio Mehmeda Ramića: Određen pritvor Amelu Jašareviću i pomagačima

Hronika15.12.21, 20:42h

Priznao da je ubio Mehmeda Ramića: Određen pritvor Amelu Jašareviću i pomagačima
Prema njegovim riječima, Jašarević je još tokom istrage dao iskaz da je pucao u oštećenog, a nakon ubistva je pozvao policiju i ostao na mjestu događaja

 

 

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Amelu Jašareviću, zvanom Šaja, osumnjičenom za ubistvo Mehmeda Ramića u nedjelju navečer na raskrsnici u sarajevskom naselju Pofalići.

 

Ovu informaciju za Faktor potvrdio je Omar Mehmedbašić, advokat osumnjičenog Jašarevića.

 

Prema njegovim riječima, Jašarević je još tokom istrage dao iskaz da je pucao u oštećenog, a nakon ubistva je pozvao policiju i ostao na mjestu događaja.

 

Osim Jašareviću, pritvor je određen i Edvinu Imamoviću te Igoru Zuki, koji su uhapšeni nakon ubistva Ramića, potvrdio je njihov advokat Zlatko Ibrišimović.

 

Jašarević, kao i odbjegli Adel Kabaš, ranije Murtović, terete se da su direktni počinioci ubistva, počinjenog na bezobziran način, dok se Edvinu Imamoviću na teret stavlja pomaganje u ubistvu, a Igoru Zuki pomoć počiniocima nakon krivičnog djela.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!