VIDEO/ Član Predsjedništva BiH nastavlja

Dodik: Slušao sam svakakve gluposti... Formirat ćemo VSTS Republike Srpske

Front15.12.21, 17:08h

Dodik: Slušao sam svakakve gluposti... Formirat ćemo VSTS Republike Srpske
Mi dajemo novac i nemamo ništa od toga. Imamo izopštene ljude koji nemaju odgovornost prema Srpskoj, koji ne smiju da proganjaju kriminalce i samo slušaju strance. Takvo pravosuđe nama ne treba, kazao je Dodik

 

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će Republika Srpska formirati svoj visoki sudski i tužilački savjet i da sadašnji VSTS, koji funkcioniše na nivou BiH, neće imati nikakve nadležnosti nad Republikom Srpskom.

 

- Zna se ko donosi zakone u ovoj zemlji, a to nije VSTS. Mi ćemo ući u to i fomirati VSTS Republike Srpske koji smo imali ranije - rekao je Dodik, javlja RTRS.

 

On je rekao da Republika Srpska iz budžeta izdvaja novac za plate sudija i tužilaca.

 

- Ne plaćaju oni. Јa i ne tražim da se politički utiče na to, ali mora se odgovarati Republici Srpskoj ako Republika Srpska već daje novac - rekao je Dodik.

 

On je izjavio da Republici Srpskoj ne treba pravosuđe koje ne podrazumijeva odgovornost.

 

- Mi dajemo novac i nemamo ništa od toga. Imamo izopštene ljude koji nemaju odgovornost prema Srpskoj, koji ne smiju da proganjaju kriminalce i samo slušaju strance. Takvo pravosuđe nama ne treba - kazao je Dodik.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 103

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još