Kreirali prvi domaći SEO alat

Mostarci napravili bh. aplikaciju koja pomaže da budete prvi na Googleu

Tehno13.12.21, 11:41h

Mostarci napravili bh. aplikaciju koja pomaže da budete prvi na Googleu
Osim pristupačne cijene, ovaj alat izdvaja se i po svojoj jednostavnosti korištenja. Korisnik odlučuje za koju frazu želi rangirati na Googleu, na primjer: "Kako napisati knjigu". Aplikacija će vratiti 50 preporučenih pojmova koje treba koristiti u svom sadržaju da bi rangirali za tu frazu

 

 

 

Dva mostarska poduzetnika - Senad Šantić i Hasib Alić kreirali su prvi bosanskohercegovački SEO alat, odnosno alat za kreiranje i optimizaciju sadržaja "Robinze".

 

"Robinize" je SEO proizvod u zajedničkom vlasništvu mostarskih tvrtki "ZenDev" i "Alviral", a nastao je kao potreba za funkcionalnim i pristupačnim SEO alatom.

 

SEO je znanost koja objašnjava kako rangirati na Google pretraživaču. Danas, u digitalnoj eri kada pretražujemo sve, od recepta za kolače do zimskih guma za auto, prisutnost na Googleu je obavezna, priopćeno je iz tvrtke "ZenDev".

 

- Iako imam mnogo iskustva u SEO optimizaciji, smatram da je Hasib Alić najbolji stručnjak za SEO u BiH. Kada sam tražio SEO alat za potrebe kreiranja sadržaja 'ZenDeva', kontaktirao sam Hasiba. Preporučio mi je jedan alat koji je njegova tvrtka plaćala preko 2.000 dolara mjesečno – kazao je Senad Šantić, osnivač tvrtke "ZenDev".

 

Dodao je kako je s iskustvom u razvoju softvera znao da je moguće napraviti bolji proizvod, koji će biti 10 puta jeftiniji od konkurencije. Osam mjeseci nakon toga, nastala je beta verzija "Robinize", alata za kreiranje i optimizaciju sadržaja.

 

Osim pristupačne cijene, ovaj alat izdvaja se i po svojoj jednostavnosti korištenja. Korisnik odlučuje za koju frazu želi rangirati na Googleu, na primjer: "Kako napisati knjigu". Aplikacija će vratiti 50 preporučenih pojmova koje treba koristiti u svom sadržaju da bi rangirali za tu frazu.

 

"Robinize" štedi vrijeme potrebno za istraživanje već postojećeg i omogućuje lakše kreiranje novog sadržaja, stoji u priopćenju.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!