Bh. skijašica 18. u utrci superveleslaloma Svjetskog kupa

Elvedina Muzaferija: Jako sam sretna, ovo je najbolji rezultat od samostalnosti BiH

Sport12.12.21, 15:55h

 Elvedina Muzaferija: Jako sam sretna, ovo je najbolji rezultat od samostalnosti BiH
Nakon što je u jučerašnjoj utrci u istoj disciplini bila 32., Muzaferija je zahvaljujući današnjem rezultatu došla do 13 bodova, što su joj prvi bodovi u karijeri u toj disciplini. 22-godišnja Visočanka ranije je u Svjetskom kupu osvajala bodove u kombinaciji

 

 

Bh. skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je 18. mjesto u utrci superveleslaloma u švicarskom skijalištu St. Motitz.

 

Sa startnim brojem 51 Muzaferija je u cilj ušla s vremenom 59.41, 1.60 sekundi sporijim vremenom od pobjednice Italijanke Federica Brignone.

 

Do drugog mjesta doskijala je njezina sunarodnjakinja Eleni Curtoni, koja je imala samo 11 stotinki slabije vrijeme od pobjednice, a treća je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin, koja je kasnila 43 stotinke.

 

Nakon što je u jučerašnjoj utrci u istoj disciplini bila 32., Muzaferija je zahvaljujući današnjem rezultatu došla do 13 bodova, što su joj prvi bodovi u karijeri u toj disciplini. 22-godišnja Visočanka ranije je u Svjetskom kupu osvajala bodove u kombinaciji.

 

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Shiffrin s 525 bodova. Na drugom mjestu je Talijanka Sofia Goggia koja ima 435, dok je treća Slovakinja Petra Vlhova s 340 bodova.

 

U redoslijedu superveleslaloma najbolja je Goggia (220 bodova), ispred švicarske skijašice Lare Gut-Behrami (180) i današnje pobjednice Brignone (177), javila je Fena.

 

"Upravo sam završila utrku u St. Moritzu - sa brojem 51 sam došla na 18. mjesto. Jako sam sretna jer je ovo najbolji rezultat za Bosnu i Hercegovinu od samostalnosti u skijanju, a također i najbolji moj rezultat u karijeri. Ovo je odlična najava za ovu sezonu jer je ovo i olimpijska sezona. Nadam se da ćete navijati za mene već idućeg vikenda u Val d'Isèreu u Francuskoj, gdje ću voziti spust i Super G", kazala je bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija za Federalnu TV nakon što je u Švicarskoj danas ostvarila sjajan rezultat - 18. mjesto u superveleslaomu

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!