'Zlatnih 16' stranih investicija u BiH

Milijarder Richard Branson i njegovi milioni u BiH: U Tuzli najveći internacionalni ured, 530 zaposlenih

Biznis Klub11.12.21, 11:40h

Milijarder Richard Branson i njegovi milioni u BiH: U Tuzli najveći internacionalni ured, 530 zaposlenih
Virgin Pulse je postala izuzetno značajna firma na bh. tržištu, a prema podacima FIPA-e koji su objavljeni i tokom odabira 16 najznačajnijih investitora, tuzlanska kompanija broji 530 zaposlenih. Također, navedeno je kako ukupna investicija do sada iznosi oko 40 miliona KM

 

 


Agencija za unaprijeđenje stranih investicija u BiH (FIPA) prije nekoliko dana izabrala je 16 najznačajnijih investitora u BiH za 2020. godinu, a pored brojnih kompanija, svoje mjesto u "zlatnih 16" našla je i tvrtka britanskog milijardera Richarda Bransona.

 

Naime, kompanija Virgin Pulse d.o.o. sa sjedištem u Tuzli, dio je velike svjetske grupacije Virgin čiji je osnivač milijarder Richard Branson.

 

Osnivač tuzlanske kompanije je Virgin Pulse Inc. iz Massachusettsa, Sjedinjenih Američkih Država, a svoj rad je započela 2018. godine. Vremenom, Virgin Pulse je postala izuzetno značajna firma na bh. tržištu, a prema podacima FIPA-e koji su objavljeni i tokom odabira 16 najznačajnijih investitora, tuzlanska kompanija broji 530 zaposlenih. Također, navedeno je kako ukupna investicija do sada iznosi oko 40 miliona KM.

 

Inače, Virgin Pulse d.o.o. Tuzla predstavlja najveći internacionalni ured i djeluje kao čvorište za tehničku i operativnu podršku cjelokupnom poslovanju kompanije na globalnoj razini. Među klijentima ove kompanije do sada su se našli i brojni svjetski brendovi kao što je Coca-Cola, Bank of America Corp., Boeing, Siemens, Nestle i brojni drugi.

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!