Bakir Izetbegović nakon zaključaka NSRS

Tražim odlučnu reakciju pravosudnih institucija i visokog predstavnika! Ne smije biti odlaganja ili čekanja rokova od šest mjeseci

Front11.12.21, 08:43h

Tražim odlučnu reakciju pravosudnih institucija i visokog predstavnika! Ne smije biti odlaganja ili čekanja rokova od šest mjeseci
Glasanjem za odluke kojima se najavljuje formiranje parainstitucija i napušta Dejtonski mirovni sporazum Milorad Dodik i njegovi politički partneri uvode Bosnu i Hercegovinu u neizvjesnost i nestabilnost čije posljedice mogu biti nesagledive, poručio je predsjednik SDA

 

 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović oglasio se nakon posebne sjednice NSRS na kojoj su izglasane odluke o prenošenju nadležnosti koje su izazvale lavinu komentara.

 

- Odluke Narodne skupštine entiteta RS, koje je izglasala politička grupacija okupljena oko Milorada Dodika, direktan su udar na Dejtonski mirovni sporazum i ustavnopravni poredak Bosne i Hercegovine.

 

Pravosudne institucije BiH dužne su da odlučno reagiraju i hitno poduzmu korake iz svoje nadležnosti. Istu obavezu imaju i visoki predstavnik Christian Schmidt, ali i zemlje garanti Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ne smije biti nikakvog odlaganja ili čekanja rokova od šest mjeseci - poručio je Izetbegović.

 

- Glasanjem za odluke kojima se najavljuje formiranje parainstitucija i napušta Dejtonski mirovni sporazum Milorad Dodik i njegovi politički partneri uvode Bosnu i Hercegovinu u neizvjesnost i nestabilnost čije posljedice mogu biti nesagledive. U svom destruktivnom djelovanju ove snage moraju biti spriječene - saopštio je predsjednik SDA.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 177

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još