Završeno prvo ročište

Advokat: Bosnalijek nije pretrpio štetu... Ako Uzunović ode u pritvor, ko će potpisivati ugovore važne za kompaniju?!

Hronika08.12.21, 18:23h

Advokat: Bosnalijek nije pretrpio štetu... Ako Uzunović ode u pritvor, ko će potpisivati ugovore važne za kompaniju?!
Crnovršanin je rekao da pritvor Uzunoviću ne bi bio fer, jer su ostala 24 osumnjičena na slobodi i oni mogu uticati na dokaze i svjedoke

 

 


Završeno je ročište za određivanje mjera u slučaju Bosnalijek. Za Nedima Uzunovića, direktora ove kompanije, Tužilaštvo BiH traži mjeru pritvora, dok odbrana traži mjere zabrane napuštanja države uz privremeno dopuštanje odlaska u inostranstvo zbog potpisivanje ugovora važnih za kompaniju, obzirom da je Uzunović jedina ovlaštena osoba čiji su potpisi deponovani kod dobavljača.

 


- Mi smo iznijeli kompletnu dokumentaciju i argumentaciju iz koje smatramo da je gospodin Uzunović počinio predmetna krivična djela. Dostavili smo sva relevantna vještačenja koja smo vršili u proteklom periodu. Iz njih proizilazi da Bosnalijek nije pretrpio štetu, kada je u pitanju rad gospodina Uzunovića - rekao je advokat Uzunovićeve odbrane Mirsad Crnovršanin, prenosi N1.

 

Kako javlja BIRN, branilac osumnjičenog Uzunovića predložio je da se njegovom branjeniku odredi mjera kućnog pritvora, uz odobrenje da može periodično odlaziti da potpisuje ugovore kako se ne bi paralizovao rad “Bosnalijeka” s obzirom da je on direktor.


Branilac Crnovršanin je uložio osam materijalnih dokaza, među kojima je saglasnost nekadašnjeg direktora “Bosnalijeka” Edina Arslanagića za ovlaštenje Uzunovića da zaključi ugovor sa korporacijom “Impericon Alliance”. Također, Odbrana je uložila i izvještaje finansijskih vještaka kao i dokaz koji se odnosi na poslovanje “Bosnalijeka”, odnosno izvoz na rusko tržište. Dodao je da se 75 posto proizvoda “Bosnalijeka” izvozi u Rusiju.


Crnovršanin je rekao da pritvor Uzunoviću ne bi bio fer, jer su ostala 24 osumnjičena na slobodi i oni mogu uticati na dokaze i svjedoke.

 

Sud će odluku po prijedlogu Tužilaštva donijeti naknadno.

 

 

(DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook