FOTO/ Bh. missica Adna Biber spremna za uspjeh

Mlada Sarajka, buduća diplomatkinja, u borbi za krunu najljepše na svijetu: I načelnik Semir Efendić ponosan...

Showbizz08.12.21, 13:44h

Missice se pripremaju za finale Miss Svijeta 2021 u Puerto Ricu: Bosna i Hercegovina i njena još uvijek nedovoljno istražena prirodna i turistička bogatstva inspiracija su za stvaranje unikatne haljine, koju je za Adnu Biber pripremila svjetski priznata bh. dizajnerica Gordana Zucić

 

 

 

Ostalo je još osam dana do izbora najljepše žene – Miss svijeta 2021. Djevojke iz 98 zemalja koje će se boriti za krunu vrijedno rade ovih dana.


Miss Bosne i Hercegovine za 2021. godinu Sarajka Adna Biber, studentica fakulteta Političkih nauka u Sarajevu, odsjek Međunarodni odnosi i diplomatija,  otputovala je na Izbor za Miss Svijeta u Puerto Rico, gdje boravi skoro mjesec dana. Vremena za odmor skoro da i nema.

 

Osim svakodnevnih proba koreografije, snimanja i photoshootinga, missice su učestvovale u talent natjecanju, sportskim igrama, promovirale haljine poznatih dizajnera, imale intervjue i press konferencije te prezentacije država iz kojih dolaze, top model natjecanje, i najvažnije od svega, promocija svake države kroz projekat “Ljepota sa svrhom".


Održana je i proba haljine s kojom će Adna predstaviti BiH na izboru Miss svijeta 2021. a koji će se održati 16. decembra 2021. u José Miguel Agrelot Coliseumu u San Juanu u Portoriku.
 

Večernju haljinu za nju kreirala je bh. dizajnerica Gordana Zucić.


Takmičenje Miss svijeta slavi jubilej 70. godišnjicu kada će aktuelna Miss svijeta Toni-Ann Singh s Jamajke okruniti svoju nasljednicu na finalnoj večeri.


Riječ je o jednom od najstarijih takmičenja ljepote koje je nastalo u Velikoj Britaniji 1951. godine, a kreirao ga je Eric Morley. Prva Miss svijeta bila je Šveđanka Kiki Haakonson koja je izabrana za najljepšu od 26 žena.

 

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo je našoj predstavnici zaželio puno uspjeha u Puerto Ricu i izrazio svoje zadovoljstvo što je aktuelna Miss Adna Biber stanovnica baš općine Novi Grad Sarajevo. 


- Adna će biti ambasadorica svoje općine i države, kako na dan izbora 16. decembra, tako i cijeli mjesec dana priprema u Puerto Ricu. Jedan ovakav izbor dobra je prilika da se prezentuje sve ono što naša država ima ponuditi kroz razne promotivne materijale - video zapise, umjetnine, prezentacije kuture i tradicije - istakao je načelnik Semir Efendić.


Izbor za Miss svijeta svake godine prati preko tri milijarde ljudi, što ga svrstava među najgledanije događaje na svijetu. 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook