Tužilaštvo BiH

Predložen pritvor uhapšenom u akciji 'Trik'

Hronika08.12.21, 11:31h

Predložen pritvor uhapšenom u akciji 'Trik'
Osumnjičeni je predan u nadležnost Tužilaštva BiH, gdje ga je u zakonskom roku ispitao postupajući tužilac u predmetu kodnog naziva "Trik", koji se odnosi na istragu za koruptivna krivična djela i pranje novca na štetu kompanije Bosnalijek, a u korist osumnjičenih i sa njima povezanih osoba

 


Postupajući tužilac predložio je mjeru pritvora prema osumnjičenom N. U. (1976.) zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

 

Osumnjičeni je predan u nadležnost Tužilaštva BiH, gdje ga je u zakonskom roku ispitao postupajući tužilac u predmetu kodnog naziva "Trik", koji se odnosi na istragu za koruptivna krivična djela i pranje novca na štetu kompanije Bosnalijek, a u korist osumnjičenih i sa njima povezanih osoba.

 

Spomenute mjere su predložene kako bi se osiguralo nesmetano provođenje istražnih radnji koje se vrše u ovom predmetu.

 

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i tereti se za krivična djela - organizirani kriminal  u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja i sklapanje štetnog ugovora, te pranje novca.

 

Tužilaštvo BiH je u ovom predmetu predložilo privremenu mjeru koja se odnosi na blokiranje imovine u višemilionskoj vrijednosti, za koju se sumnja da je pribavljena krivičnim djelima.

 

Ovo tužilaštvo, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavlja istragu u ovom predmetu, kao i pretrese i preglede dokumentacije u kompaniji Bosnalijek, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!