Osudio izostanak reakcije na hapšenje petorice pripadnika ARBiH

'SIPA hapsi, a u Sarajevu MUK': Mijatović prozvao SDP što nije pozdravio hapšenje za zločine nad Srbima

Front08.12.21, 11:04h

'SIPA hapsi, a u Sarajevu MUK': Mijatović prozvao SDP što nije pozdravio hapšenje za zločine nad Srbima
Potpredsjednik SDP-a naglasio je da nevine žrtve zaslužuju barem da se ne smiju, zbog eventualnog gubitka političkih poena, skrivati od istine

 


 

Povodom hapšenja 5 pripadnika 4. motorizovane brigade Armije RBiH zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad srpskim civilima u Sarajevu oglasio se član SDP-a Vojin Mijatović osudivši izostanak bilo kakve reakcije.

 

- Naravno niko nije kriv dok se ne dokaže, ali sam očekivao da će neko iz Sarajeva, pa makar iz SDP BiH, reagovati na ovo. Ja ću i dalje stajati na strani institucija BiH koje procesuiraju ratne zločine kojih je nažalost bilo na sve tri strane.

 

Prvi sam koji reaguje na sve što se tiče ratnih zločina počinjenih nad Bošnjacima i Hrvatima, jer smatram to civilizacijskim činom i mojom ljudskom obavezom, ali očekujem da barem SDP BiH kao najveća i jedina multietnička stranka, kako imamo običaj da se pohvalimo, ima više hrabrosti i osudi ratne zločine počinjene nad Srbima od strane pripadnika Armije BiH!

 

Nevine žrtve zaslužuju barem to, i ne smijemo zbog eventualnog gubitka političkih poena skrivati se od istine. Ovo nije prvi put, al od sada neću ćutati, jer ja svojom činjenjem pokazujem da je moguće biti čovjek bez obzira kolika se politička cijena plaća. Vječni pomen svim nevinim žrtvama, a zločinci u tamnice - napisao je Mijatović na zvaničnom Facebook profilu, a objavu je naslovio: SIPA hapsi za ratne zločine, a u Sarajevu muk.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 73

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još