u službenoj posjeti sarajevu

Escobar razgovarao sa Tegeltijom o deblokadi državnih institucija

Front07.12.21, 11:39h

Escobar razgovarao sa Tegeltijom o deblokadi državnih institucija
Tegeltija je istakao opredijeljenost institucija u BiH za evropski put, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma

 

 

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država u Birou za evropska i evroazijska pitanja u State Departmentu i specijalnim izaslanikom predsjednika SAD-a za zapadni Balkan Gabrielom Escobarom o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu.

 

Tegeltija je istakao opredijeljenost institucija u BiH za evropski put, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

 

Ukazao je na potrebu unutrašnjeg dijaloga i dogovora političkih predstavnika u BiH, te naglasio da bi se ukidanjem nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika stvorila pretpostavka za normalno funkcionisanje svih institucija, istakavši da prijetnje ili uvođenje sankcija bilo kome ne doprinose rješavanju aktuelne situacije u BiH.

 

Sagovornici su tokom sastanka, kojem je prisustvovao i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Eric Nelson, razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temamam, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!