oglasili se iz demokratske fronte

HDZ-ova i SNSD-ova najava opstrukcije izbora ima podršku Rusije... Želimo vjerovati da zvanični Zagreb...

Front06.12.21, 18:00h

HDZ-ova i SNSD-ova najava opstrukcije izbora ima podršku Rusije... Želimo vjerovati da zvanični Zagreb...
HDZ i SNSD imaju mogućnost da iskoriste svoje pravo da se na sljedećim izborima ne verificiraju kao političke stranke zainteresovane za demokratski proces biranja vlasti, ali nemaju pravo da sabotiraju pomenuti proces

 

 


Demokratska fronta smatra da su združene najave HDZ-a i SNSD-a o blokadi izbornog procesa udar na ustavni poredak i pokušaj suspendiranja jednog osnovnih prava građana, da na slobodnim i demokratskim izborima biraju svoje predstavnike u vlasti.

 

HDZ i SNSD imaju mogućnost da iskoriste svoje pravo da se na sljedećim izborima ne verificiraju kao političke stranke zainteresovane za demokratski proces biranja vlasti, ali nemaju pravo da sabotiraju pomenuti proces.

 

Smatramo da najava opstrukcije izbora od strane HDZ-a i SNSD-a ima političku podršku Rusije, čije je miješanje u izborni proces demokratskih zemalja od ranije poznato i domaćoj i svjetskoj javnosti. Želimo vjerovati da zvanični Zagreb ne stoji iza pomenutih najava- navodi se u saopćenju Demokratske fronte. 

 

(DEPO PORTAL/rm)Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još