Potpredsjednik PDP-a na tvrdnje predsjednika SNSD-.a

'Dodik zamajava javnost': Crnadak otkriva ko je Schmidtu obezbijedio VIP status i policijsku pratnju u RS

Front04.12.21, 20:51h

'Dodik zamajava javnost': Crnadak otkriva ko je Schmidtu obezbijedio VIP status i policijsku pratnju u RS
Crnadak tvrdi da se postupanje institucija Republike Srpske prema Christianu Schmidtu ni po čemu ne razlikuje u odnosu na prethodni period i odnos prema ranijim visokim predstavnicima u BiH

 

 

Poznato je da je jedino Vlada RS imala nadležnost i zakonsku mogućnost da obezbijedi VIP status i policijsku pratnju Christianu Schmidtu i zato današnje tvrdnje Milorada Dodika da će se ispitati ko je u ovom slučaju pogriješio predstavljaju zamajavanje javnosti, rekao je potpredsjednik PDP Igor Crnadak.

 

Crnadak je reagovao na tvrdnje Milorada Dodika, iznesene na današnjoj konferenciji za štampu, kada je Dodik rekao da je Schmidt “lažni visoki predstavnik”, da se “lažno predstavlja” i da nije bilo nikakve potrebe da ga policija štiti i prati tokom njegovog boravka u Srpskoj.

 

– Schmidt nema pravo na to i ja ću se potruditi da onaj ko je tako odlučio snosi posljedice – rekao je Dodik na konferenciji za medije.

 

Crnadak je podsjetio da je Vlada Republike Srpske dala Christianu Schmidtu fizičku zaštitu i pratnju Policije Republike Srpske tokom njegovog boravka u Banjaluci 10. novembra 2021. godine.

 

– To znači da je Dodik imao skoro mjesec dana da reaguje i traži odgovornost Radovana Viškovića ili nekog drugog, ukoliko je Vlada postupila protiv interesa i utvrđenih stavova Republike Srpske. Dodikova izjava da Schmidt u Republici Srpskoj nema tretman poput ranijih visokih predstavnika očigledno nije tačna – rekao je Crnadak.

 

Crnadak tvrdi da se postupanje institucija Republike Srpske prema Christianu Schmidtu ni po čemu ne razlikuje u odnosu na prethodni period i odnos prema ranijim visokim predstavnicima u BiH.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još