sitnosopstvenički interesi

'Nije se htjela odreći plate iako je to javno najavljivala'... Naša stranka poručila Iri Adilagić: Razočaranje je obostrano!

Front04.12.21, 13:47h

'Nije se htjela odreći plate iako je to javno najavljivala'... Naša stranka poručila Iri Adilagić: Razočaranje je obostrano!
Iako je javno rekla da je se odriče, ona je tražila isplatu naknade u punom iznosu. Smatrali smo to neprincipijelnim, ali ipak joj je ponuđeno kompromisno rješenje

 

 

S obzirom na to da je Ira Adilagić, dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Centar, u javnost iznijela niz negativnih, a ni u čemu utemeljenih kvalifikacija na račun Naše stranke te izrazila razočaranje u naš rad, javnost mora znati da je to razočaranje obostrano - navodi se u saopćenju Naše stranke. 

 

Političke simpatije javnosti Ira Adilagić je stekla zbog navodnog odricanja od plate za rad na poziciji dopredsjedavajuće Općinskog vijeća. To je ono što smo vjerovali ili željeli da vjerujemo. Međutim, do tog odricanja nije došlo.

 

Iako je javno rekla da je se odriče, ona je tražila isplatu naknade u punom iznosu. Smatrali smo to neprincipijelnim, ali ipak joj je ponuđeno kompromisno rješenje. Ostavljena joj je zakonski utemeljena opcija da kao volonterka prima 35 posto iznosa plate U njenom slučaju to iznosi 1260 KM, što uz vijećnički paušal od 540 KM čini iznos koji je nedostižan velikom broju građana koje predstavlja. Ipak, tim nije bila zadovoljna i napustila je Našu stranku.

 

Iza njene političke geste ne stoje nikakvi principi već sitnosopstvenički interesi - navodi se u saopćenju Naše stranke.

 

(DEPO PORTAL/rm)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još