Žalba upućena Sarajevu

SDA u Tuzli nastavlja propadati, isključeno 11 članova stranke: 'Kad smo mislili da ne može gore, ono se opet desilo'

Front02.12.21, 11:58h

SDA u Tuzli nastavlja propadati, isključeno 11 članova stranke: 'Kad smo mislili da ne može gore, ono se opet desilo'
Umjesto što izbacujuju stare članove, krajnje bi vrijeme bilo da predsjednik i članovi IO SDA Tuzla konačno malo prošetaju po mjesnim odborima i vide šta baza misli o njima. A ne misli ništa dobro, poručili su izbačeni članovi

 

 

Izvršni odbor Stranke demokratske akcije Tuzla nedavno je iz članstva isključio 11 članova. Isključeni članovi su svoje viđenje situacije poslali na e-mail portala Tuzlapress.

 

– Kad smo mislili da ne može gore, ono se opet desilo.

 

Opasne i sumnjive radnje dolaze od IO SDA Tuzla. SDA Tuzla nastavila je isključivati neistomišljenike. Na zadnjoj sjednici isključeno je 11 uglednih članova. Umjesto dogovora i traženja demokratskog rješenja, nastavlja se jednostrano odlučivanje te se pečati sudbina neistomišljenika njihovim tjeranjem iz stranke čijoj su ideji bili vjerni godinama.

 

Sud časti i viši organi SDA neka se ne pitaju šta se to u Tuzli događa, već je krajnje vrijeme da djeluju i zaustave samovolju Salke Zildžića. Ne osipa se SDA što je članstvo napušta. To nije više SDA nego DJL. Umjesto što izbacujuju stare članove, krajnje bi vrijeme bilo da predsjednik i članovi IO SDA Tuzla konačno malo prošetaju po mjesnim odborima i vide šta baza misli o njima. A ne misli ništa dobro.

 

U prilogu je spisak izbačenih članova koji su se potpisali i žalbu uputili u Sarajevo, navode isključeni članovi stranke.

 

potpisi-sda

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još