Zastupnik u Skupštini Brčko distrikta

Abdulah Iljazović napustio Narod i pravdu: 'Stvara se kult ličnosti, NiP je postao privatna stranka'

Front01.12.21, 10:05h

Abdulah Iljazović napustio Narod i pravdu: 'Stvara se kult ličnosti, NiP je postao privatna stranka'
Smatram da dobivam sve veću podršku od naroda, a sve manju od stranke. Zato ja ne osjećam da pripadam stranci Narod i pravda, rekao je Iljazović

 

 

Zastupnik u Skupštini Brčko distrikta Abdulah Iljazović izjavio je da napušta političku organizaciju Narod i pravdu.


Konkretizujući "način rada" NiP-a, Iljazović je istakao da se radi o principu "Ko je bliže vatri, najjače se ogrije" i da je NiP postao "privatna stranka".

 

- Smatram da ima premalo demokratije u stranci i zbog toga od danas ja više nisam član NiP-a. Svoj put ću usmjeriti ka nekom projektu koji će biti multietnički. Ne želim ničim da se ograničavam, pa tako ni time. Smatram da dobivam sve veću podršku od naroda, a sve manju od stranke. Zato ja ne osjećam da pripadam stranci Narod i pravda - rekao je Iljazović za Otisak.ba.

 

Istakao je da rad predsjednika općinske organizacije Damira Bulčevića "nije demokratski" i da je sve usmjereno ka "stvaranju kulta ličnosti".

 

VEZANI TEKST: Kandidat NiP-a se pohvalio nakon optužnice za dilanje: Poštenje prije svega, kod mene je gram bio gram!

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 43

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još