Eksplozija cijena

Velika smjena na vrhu liste najskupljih gradova svijeta: Poznato i koji je najjeftiniji

Biznis Klub01.12.21, 09:22h

Velika smjena na vrhu liste najskupljih gradova svijeta: Poznato i koji je najjeftiniji
Anketa troškova života koja je napravljena za ovu analizu obuhvatila je 173 države, a uspoređivane su cijene više od 200 proizvoda i usluga

 

 

 

Najveći izraelski grad Tel Aviv najskuplji je na svijetu, pokazala je analiza koja je objavljena u srijedu u britanskom magazinu "The Economist".

 

Tel Aviv je preuzeo vodeću poziciju od francuskog glavnog grada Pariza, koji se sada nalazi na diobi drugog mjesta sa Singapurom, javlja Hina, a prenose mediji.

 

Iza spomenuta tri grada slijede Zürich, Hong Kong i New York.

 

Anketa troškova života koja je napravljena za ovu analizu obuhvatila je 173 države, a uspoređivane su cijene više od 200 proizvoda i usluga.

 

Najjeftinijim gradom za život proglašen je sirijski glavni grad Damask.

 

Analizom je utvrđeno da su problemi u lancima nabave te protuepidemijske mjere koje su ograničile proizvodnju i trgovanje doprinijele porastu troškova života u mnogim gradovima.

 

Troškovi transporta su narasli zbog rasta cijene goriva, a zabilježen je značajan porast cijena duhana, proizvoda za osobnu higijenu te zabavnih sadržaja.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!