burno jutro u bh. gradu

SIPA hapsi i pretresa u Zenici zbog 'Zenica-transa'

Hronika01.12.21, 08:18h

SIPA hapsi i pretresa u Zenici zbog 'Zenica-transa'
U operativnoj akciji „Zenicatrans“, policijski službenici SIPA-e vrše pretrese stambenih i službenih prostorija u cilju pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, odnosno dokumentovanja nezakonitih aktivnosti službenih i odgovornih osoba u Gradu Zenica

 

 

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su započeli pretrese na 11 lokacije na području Zenice zbog osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizovani kriminal“, „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, „Oštećenje povjerilaca“, „Prouzrokovanje stečaja“ i „Nesavjestan rad u službi“ iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, saopćila je SIPA.

 

U operativnoj akciji „Zenicatrans“, policijski službenici SIPA-e vrše pretrese stambenih i službenih prostorija u cilju pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, odnosno dokumentovanja nezakonitih aktivnosti službenih i odgovornih osoba u Gradu Zenica.

 

Pretresi se vrše po naredbi Kantonalnog suda u Zenici i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Federalne uprave policije.

 

Uzimajuću u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u toku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informisana naknadno, navedeno je u saopćenju.

 

(Fena/rm)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još