Uključite se i vi

'Najbolji obrok u mjesecu', nova trajna humanitarna kampanja udruženja Pomozi.ba

Hronika30.11.21, 20:14h

'Najbolji obrok u mjesecu', nova trajna humanitarna kampanja udruženja Pomozi.ba
Iznos od osam KM nikoga neće oštetiti, ali nekome može spasiti život. Upravo taj obrok je 'najbolji obrok u mjesecu'

 

 

Udruženje Pomozi.ba je danas u Sarajevu predstavilo javnosti trajnu humanitarnu kampanju "Najbolji obrok u mjesecu".

 

Nakon uvodnih riječi i video priloga o dvije osobe kojima je putem Pomozi.ba programa za pomoć u liječenju omogućeno ozdravljenje, vidno potresen pričama o izlječenju Dženane Ibragić od karcinoma te vraćanju sluha malenom Adnanu Ališanu i njegovoj majci, zvanicama se obratio i Elvir Karalić, predsjednik Udruženja Pomozi.ba i pojasnio ideju kampanje, kao i njene moguće efekte, a to je omogućiti što više liječenja, lijekova i terapija, koje su spasonosne za sugrađane, a koje su uglavnom, finansijski ili tehnički nedostupne u BiH.  

 

- U 2020. godini, udruženje Pomozi.ba prikupilo je 1,85 miliona KM i usmjerilo ka liječenju djece i odraslih, koje sami ne bi mogli finansirati. Kada bismo mogli, ispričali bismo vam hiljadu priča, pokazali hiljade fotografija djece i odraslih s čijim zdravstvenim problemima svakodnevno liježemo u krevet i jutrom se budimo. Brojevi ne mogu dočarati važnost svakog pojedinog poduhvata koji je našim sugrađanima pomogao vratiti zdravlje i dao šansu da žive normalan život - kazao je Karalić.  

 

Za Adnana Ališana, ali i za 10 njegovih vršnjaka i vršnjakinja ugradnja kohlearnog aparata omogućila je povratak sluha i jednaku šansu za govor, rast i razvoj i normalan život. Brojni roditelji su dobili priliku za novi život zahvaljujući transplantacijama i terapijama protiv malignih oboljenja koje je udruženje Pomozi.ba smo finansiralo.

 

Zbog rastuće potrebe, a s ciljem omogućavanja brzog humanitarnog djelovanja za životno i egzistencijalno ugrožene sugrađane i sugrađanke, Udruženje je pokrenulo trajnu humanitarnu kampanju "Najbolji obrok u mjesecu". Kampanja je nastala iz potrebe da se omogući kontinuirano solidarisanje i pomaganje za više od 200 građana mjesečno, koji ovakvu vrstu pomoći traže od Pomozi.ba, a za koje, iz objektivnih razloga, nije moguće kreirati individualne apele za prikupljanje sredstava i kampanje.

 

"Najbolji obrok u mjesecu" funkcioniše na način da kroz odziv uprava kompanija, institucija i drugih pravnih osoba, kao i pojedinaca, svaki zaposlenik koji želi - kreira računovodstvu trajni nalog za doniranje jednog toplog obroka mjesečno za liječenja Pomozi.ba.

 

Iznos od osam KM nikoga neće oštetiti, ali nekome može spasiti život. Upravo taj obrok je 'najbolji obrok u mjesecu'.

 

- Želimo odgovoriti na sve molbe, a to možemo jedino uz vašu pomoć, jer ih je sve više. Smatramo da svi zaslužuju podršku. Pozivamo vas da preuzimanjem obrasca za trajni nalog ili popunjavanjem vlastitog, odlučite da jednom mjesečno vaš "preskočeni obrok" spasi nekome život. Naši zaposlenici su već počeli popunjavanje naloge, a uskoro ćemo pokrenuti i izazov na društvenim mrežama, za druge kompanije - kazali su iz Pomozi.ba.  

 

U trajnom nalogu, potrebno je upisati slijedeće podatke:

 

Primalac: POMOZI.BA

 

Adresa: Dr. Fetaha Bećirbegovića br 8

 

Svrha uplate: Najbolji obrok u mjesecu

 

Račun broj:  338-730-22202506-52 (Unicredit bank BiH)

 

Iznos: 8 KM (minimalni iznos, moguće je donirati i više)

 

Pomozi.ba će mjesečno objavljivati izvještaje o prikupljenim sredstvima i načinu utroška sredstava, a sve informacije o tome kako možete da se uključite pružit će vam Adela Čomić, koordinatorica projekta, koju možete kontaktirati putem e-maila: [email protected] ili telefona 061 051 235.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!