FOTO/ Značajno priznanje

Sabina Ćudić u Briselu dobila nagradu 'Žene u politici – prvakinja godine'

Front28.11.21, 14:58h

Sabina Ćudić u Briselu dobila nagradu 'Žene u politici – prvakinja godine'
Nagradu dodjeljuje “ALDE – Alliance for her” u organizaciji ALDE partije (Saveza demokrata i liberala Evrope) i Evropskog parlamenta. Cilj nagrade je osnaživanje i ohrabrivanje liberalnih liderki u Evropi

 

Predsjednica Glavnog odbora Naše stranke Sabina Ćudić dobitnica je nagrade “Žene u politici – prvakinja godine”.

 

Ćudić je priznanje dobila u Briselu. Nagradu dodjeljuje “ALDE – Alliance for her” u organizaciji ALDE partije (Saveza demokrata i liberala Evrope) i Evropskog parlamenta. Cilj nagrade je osnaživanje i ohrabrivanje liberalnih liderki u Evropi.

 

sabina-cudic-dodjela-nagrade

 

“Izuzetno sam počašćena nagradom. U vrijeme rasta radikalne desnice i ekstremizma više nego ikad je potrebno priznanje liderkama koje tim silama pružaju otpor. Posebno je važno da to ohrabrenje dobijaju od ALDE-a, treće najsnažnije političke grupacije u Evropskom parlamentu, ali i od samog Evropskog parlamenta koji, kao i ALDE, stoji iza ove nagrade. Naravno, posebna mi je čast što je prva dodijeljena nagrada pripala meni i što dolazi u Bosnu i Hercegovinu koja se u Briselu mora pozicionirati kao izvor rješenja a ne problema. Nagradu sam u svom govoru posvetila djevojčicama Bosne i Hercegovine i Evrope koje uprkos preprekama tvrdoglavo i vrijedno ne odustaju”, rekla je Ćudić.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još