još jedan mladi izgubljeni život

Tragedija: Poginula djevojčica (13) kod Bosanske Krupe, vozač izgubio kontrolu i udario u stijenu...

Hronika27.11.21, 19:27h

Tragedija: Poginula djevojčica (13) kod Bosanske Krupe, vozač izgubio kontrolu i udario u stijenu...
- Usred gubljenja kontrole nad vozilom, zbog neprilagođene brzine vozač je udario stijenu na putu i usljed zadobijenih povreda curica 2008. godište je podlegla

 

 

 

Na dionici puta Grmuša - Bihać došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubila 13-godišnja djevojčica, saznaje portal "Avaza".

 

Vozilo je pri neprilagođenoj brzini izgubilo kontrolu te udarilo u stijenu na putu, a djevojčica je usljed zadobijenih povreda podlegla, dok su drugi saputnici prošli sa lakšim tjelesnim povredama.

 

Informaciju o nesreći za portal "Avaza" je potvrdio glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović.

 

- Usred gubljenja kontrole nad vozilom, zbog neprilagođene brzine vozač je udario stijenu na putu i usljed zadobijenih povreda curica 2008. godište je podlegla. U kantonalnoj bolnici su je pokušali oživiti, dok su vozač i drugi saputnik prošli sa lakšim tjelesnim povredama. Drugih učesnika osim tog vozila nije bilo. Uviđajne radnje vrše se od strane pripadnika policije Bihać, kantonalnog tužitelja, vještaka saobraćajne struke, a dionica puta Grmuša - Bihać je zatvorena - kazao je glasnogovornik MUP-a USK Adnan Beganović.

 

(Avaz, DEPO PORTAL/rm)