mup ks u akciji

'Pao' 38-godišnji Sarajlija: U stanu mu pronađena marihuana, spid, hašiš i 'lude gljive'

Hronika27.11.21, 16:19h

'Pao' 38-godišnji Sarajlija: U stanu mu pronađena marihuana, spid, hašiš i 'lude gljive'
Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stana koji koristi D. N. na području općine Novo Sarajevo

 

 

 

U ulici Azize Šaćirbegović, na području Novog Sarajeva, jučer oko 15 sati, provodeći operativnu akciju kodnog naziva "Gljiva", policajci su izvršili pretres muškarca D.N. (38) iz Sarajeva. Pronađena je i oduzeta određena količina suhe zeljaste materije, a najvjerovatnije se radi o marihuani, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stana koji koristi D. N. na području općine Novo Sarajevo.

 

Prilikom pretresa pronađena su i od D.N. oduzeta 44 paketića s marihuanom, namijenjena za uličnu prodaju, oko 53 grama droge spid, oko 26 grama marihuane, jedan paketić koji najvjerovatnije sadrži drogu hašiš, jedna kesica sa materijom koja asocira na tzv. "lude gljive" i digitalna vaga.

 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, D.N. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad uhapšenim.

 

Akciju su izveli pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije MUP-a KS.

 

(DEPO PORTAL/Foto: MUP KS/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još