zima je sve bliže

Temperature idu u minus, stiže nam zahlađenje, a i snijeg: Doznajte kakvo vas vrijeme očekuje narednih dana

Hronika27.11.21, 15:30h

Temperature idu u minus, stiže nam zahlađenje, a i snijeg: Doznajte kakvo vas vrijeme očekuje narednih dana
U ponedjeljak, 29. novembra najavljuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. Poslije podne u većem dijelu Bosne se očekuju padavine, u nižim područjima kiša, a u višim snijeg ili susnježica

 

 


Pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje obilježit će naredni period u Bosni i Hercegovini.

 

Tako će u nedjelju, 28. novembra u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne biti oblačno vrijeme sa kišom. U ostatku zemlje jutro umjereno oblačno uz postepen porast naoblake tokom prijepodneva praćen kišom. Na planinama se očekuje snijeg. Očekivana količina padavina u Hercegovini i na jugozapadu Bosne između 30 i 50, lokalno do 60, a u ostatku zemlje, uglavnom, između 10 i 30 l/m2. Vjetar slab do umjeren, prije podne sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 8 do 14, na sjeveroistoku Bosne do 16 °C.

 

U ponedjeljak, 29. novembra najavljuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. Poslije podne u većem dijelu Bosne se očekuju padavine, u nižim područjima kiša, a u višim snijeg ili susnježica. Tokom noći se i u nizinama Bosne očekuje susnježica ili snijeg. Na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu Bosne uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 8, na jugu do 11 °C.

 

Pretežno oblačno jutro uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana očekuje se u utorak, 30. novembra. U centralnim i istočnim područjima Bosne u jutarnjim satima se očekuje slab snijeg. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu do 5, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 9 °C.

 

U srijedu, 1. decembra bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kasnim večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu do 4, a dnevna od 4 do 10, na sjeveru Bosne do 14 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!