VIDEO/ Neće biti podjele BiH, rat ne isključujem!

Bogićević konačno otkrio detalj o kandidaturi za gradonačelnika: 'Oni me predložili, pa se predomislili... Ne ide to tako!'

Front26.11.21, 19:56h

Bogićević konačno otkrio detalj o kandidaturi za gradonačelnika: 'Oni me predložili, pa se predomislili... Ne ide to tako!'
Između ostalog, Bogićević je sinoć na Face TV-u otkrio i ko je, direktno i indirektno, kriv za njegovo odustajanje od pozicije gradonačelnika Sarajeva

 

 


Gostujući sinoć na Face TV povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, nesuđeni gradonačelnik Sarajeva Bogić Bogićević rekao je na početku razgovora da je 25. novembar za njega "najznačajniji datum u cjelokupnoj historiji BiH"!


- Tada, prvi i zadnji put, o svojoj su sudbini i o sudbini BiH odlučivali ljudi iz BiH! Ni prije ni poslije toga niko nije pitao građane BiH u kakvoj državi žele da žive! Na ovaj dan smo se izborili da BiH ima jednak status sa ostalim državama u Jugoslaviji! Formula koja je ustanovljena na prvom i drugom zasjedanju ZAVNOBiH-a još uvijek nije prevaziđena! To je jedina formula za stabilnost i dugoročan opstanak BiH! Jednakopravnost svih, bez obzira na njihov broj, morala bi biti zagarantovana! Rijetko kada se pozivamo na ZAVNOBiH! Ruganje ZAVNOBiH-u je ukidanje ulice Voje Kecmanovića!


Između ostalog, Bogićević je sinoć otkrio i ko je, direktno i indirektno, kriv za njegovo odustajanje od pozicije gradonačelnika Sarajeva.
 

- Godinu dana su sa mnom razgovarali da prihvatim funkciju gradonačelnika koju nisam tražio! Mislio sam da sam imao i imam dug prema gradu Sarajevu i da mogu nešto pomoći! Moja kandidatura za gradonačelnika Sarajeva je bila neprihvatljiva za aktualne gradske vijećnike! Oni koji su me predložili nisu glasali za mene! Predomislili su se nakon dva dana i da ja prihvatim... ne ide to tako!


Govoreći o aktuelnom stanju, ali i budućnosti BiH, Bogićević je izrazio uvjerenje da "podjele neće biti, ali i da rat ne isključuje", dok je građanima Sarajeva poručio:


- Građani Sarajeva, ne povlačite ishitrene odluke! Stvari se mogu poboljšati i vratiti u institucije! Onog trenutka kada čujemo zapadne političare da pozivaju svoje građane da ne putuju u BiH, kada ambasadori budu povučeni iz BiH i kada se obustave letovi, znajte da dolazi nešto što ne bismo željeli! Svima u BiH želim sve najbolje!

 

Više detalja saznajte ovdje.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 97

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još