Agencija za nadzor nad tržištem BiH

Sa tržišta povučeni DM-ovi dezodoransi!

Biznis Klub25.11.21, 15:40h

Sa tržišta povučeni DM-ovi dezodoransi!
Oba proizvoda predstavljaju mikrobiološki rizik, jer se ne može isključiti da je navedeni proizvod mikrobiološki kontaminiran i da sadrži bakterije

 

 

Sprejevi za tijelo “Balea aqua” /Balea AQUA/ od 75 i 150 mililitara povučeni su sa tržišta BiH, jer predstavljaju mikrobiološki rizik, a licima koji su kupili ove proizvode preporučuje se da ga vrate u najbližu “DM” prodavnicu, gdje će im biti vraćen novac.

 

Novac će biti vraćen kupcima, bez obzira da li je dezodorans otvoren ili ne, da li imaju račun ili ne.

 

Sa tržišta su povučeni “Balea aqua” 150 mililitara, čiji je bar kod 4058172107498, te od 75 mililitara bar koda 4058172107658, dok je zemlja porijekla oba proizvoda Francuska, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

 

balea-dezodorans

 

Oba proizvoda predstavljaju mikrobiološki rizik, jer se ne može isključiti da je navedeni proizvod mikrobiološki kontaminiran i da sadrži bakterije /Burkholderia cenocepacia i Ralstonia picketti/.

 

Iz Agencije su naveli da je rizik od ugrožavanja zdravlja minimalan, ali da kod osjetljivih osoba ili onih oslabljenog imuniteta, može izazvati infekciju. “Uvoznik je preduzeo mjere povlačenja proizvoda iz predostrožnosti, kako bi obezbijedio najviši nivo sigurnosti proizvoda za potrošače“, dodaju iz Agencije.

 

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!