oglasio se na twitteru

Čović i Varhelji: Komesaru, dobrodošli u prelijepi Mostar... Izmjene Izbornog zakona do kraja 2021. su od presudnog značaja...

Front25.11.21, 14:32h

Čović i Varhelji: Komesaru, dobrodošli u prelijepi Mostar... Izmjene Izbornog zakona do kraja 2021. su od presudnog značaja...
Istaknuo je važnim ozbiljno i održivo napredovanje na putu prema kandidatskom statusu i članstvu u Europskoj uniji te osobito naglasio važnost žurne stabilizacije političkog dijaloga

 

 

 

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u četvrtak je na radnom sastanku održanom u Mostaru ugostio europskog povjerenika za susjedstvo i proširenje Olivera Varhelyija s kojim je, među ostalim, razgovarao o europskom putu BiH i ispunjavanju 14 ključnih prioriteta.

 

Dužnosnici su razgovarali i o aktualnoj političkoj situaciji i izmjenama Izbornog zakona, a također su razgovarali o socio-ekonomskom oporavku, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

 

Čović je povjerenika upoznao s trenutnom političkom situacijom, posebno naglašavajući izmjene Izbornog zakona BiH kao visoki prioritet. Kazao je kako je nužno dovršiti proces do kraja neizborne 2021. godine, unutar kojeg je potrebno osigurati potpunu jednakost konstitutivnih naroda u pravima i političkom predstavljanju, kao i implementirati načela jednakosti i nediskriminacije.

 

Iznova je kazao kako rješenja koja su ponudili hrvatski predstavnici implementiraju i presude Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH.

 

Istaknuo je važnim ozbiljno i održivo napredovanje na putu prema kandidatskom statusu i članstvu u Europskoj uniji te osobito naglasio važnost žurne stabilizacije političkog dijaloga.

 

"Europski put Bosne i Hercegovine nema alternativu. U potpunosti smo predani ostvarenju tog cilja", istaknuo je Čović prilikom razgovora, naglašavajući kako su daljnji iskoraci na tom putu prijeko važni i potrebni, stoji u priopćenju.

 

Povodom toga, Čović se oglasio na zvaničnom Twitter profilu.

 

- Komesaru Varhelji, dobrodošli u prelijepi Mostar. Razgovarali smo o putu BiH ka EU i trenutnoj političkoj situaciji. Rad na reformama je neophodan, a izmjene Izbornog zakona do kraja 2021. su od presudnog značaja. Stabilnost i napredak su neophodni – napisao je Čović.

 

covic-varhelji-tvit

 

(DEPO POTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 90

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još