bura se ne stišava

Pozorišta i kolege okrenuli leđa Lečiću: Svi odustali od učešća na festivalu u kojem je glumac u žiriju

Kultura25.11.21, 13:09h

Pozorišta i kolege okrenuli leđa Lečiću: Svi odustali od učešća na festivalu u kojem je glumac u žiriju
Nakon što su se gotovo sve predstave povukle iz konkurencije Susreta pozorišta/kazališta u Brčkom, to je odlučila da učini i ekipa predstave "Derviš i smrt" Narodnog pozorišta Republike Srpske

 

 


Ekipa predstave "64" iz Ateljea 212 povukla se sa takmičenja, a nakon nje i mnoge druge predstave ne žele da učestvuju u festivalu i to sve zbog saznanja da je glumac Branislav Lečić dio žirija.

 

Nakon što su se gotovo sve predstave povukle iz konkurencije Susreta pozorišta/kazališta u Brčkom, to je odlučila da učini i ekipa predstave "Derviš i smrt" Narodnog pozorišta Republike Srpske - piše Noizz.rs


Sve predstave su ipak odigrane, osim komada “Zelene čoje Montenegra”, koja se nije igrala zbog glumaca zaraženih koronom. Talas povlačenja iz službene konkurencije festivala usledio je zbog učešća glumca Branislava Lečića u žiriju ili načina na koji je festival reagovao na problem.


Banjalučko pozorište uputilo je dopis upravi festivala, u kojem je tražilo da njihova predstava „Derviš i smrt”, reditelja Dejana Projkovskog, bude izuzeta iz procesa žiriranja.

 

- Ipak, iz dubokog uverenja da Narodno pozorište Republike Srpske mora odgovorno postupati prema svojoj publici, odlučili smo da u četvrtak, 25. novembra, kako je prvobitno planirano, pomenutu predstavu izvedemo - navodi se u dopisu objavljenom i na sajtu festivala.

 

- Budući da se radi o jednom od najvažnijih pozorišnih dešavanja u regionu, sigurni smo da će organizacija sljedećeg festivala proći u najboljem redu, da će susreti u Brčkom ponovo postati siguran prostor za sve umetnike koji pozorište stvaraju, prostor unutar kojeg se o svojim umetnicima i svojoj publici brine i odnosi sa uvažavanjem, te da ćemo se ponovo susresti, u prijatnijoj atmosferi - zaključila je Dijana Grbić, v. d. direktora tog pozorišta.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(Noizz, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!