U SJENI KLITORISA I G-TOČKE

Do ovog zaboravljenog, ali eksplozivnog orgazma možete i vi doći! Samo treba slijediti ova četiri pravila...

DEPO PLUS24.11.21, 21:23h

Do ovog zaboravljenog, ali eksplozivnog orgazma možete i vi doći! Samo treba slijediti ova četiri pravila...
U razgovorima o seksu i seksualnim užicima bradavice su često nekako zanemarene i zaboravljene

 

 

 

 


Neuroznanstvenici objašnjavaju zašto je i kako moguće postići orgazam stimulacijom bradavica, a takav orgazam u engleskom govornom području ima čak i svoj naziv - 'nipplegasm'.


U razgovorima o seksu i seksualnim užicima bradavice su često nekako zanemarene i zaboravljene ili možda zasjenjene nekim popularnijim erogenim zonama kao što su to klitoris i G točka. Istina je da su bradavice (ili, točnije, cijelo područje dojke, areole i bradavice) krcate živčanim završecima što ih čini idealnim za seksualni užitak. Zanimljiv je podatak da se vaša dojka tijekom seksualnog uzbuđenja i nadraženosti može povećati za čak 25 posto, piše Živim.hr.


Nema sumnje da stimulacija bradavice može biti nešto vrlo erotično i djelovati uzbuđujuće, no tek je 2006. prvi put provedeno znanstveno istraživanje koje je imalo za cilj ispitati kakva su njihova iskustva sa seksualnom stimulacijom bradavica. Rezultati su pokazali da stimulacija bradavica povećava seksualno uzbuđenje kod 82 posto žena i 52 posto muškaraca.


No, jedno ranije istraživanje bavilo se ispitivanjem senzorijalne povezanošću bradavica s mozgom i pokazalo je da stimulacija bradavica aktivira isto područje zaduženo za užitak u mozgu (genitalni senzorijalni režanj) kao i stimulacija klitorisa ili vagine.


Kako dolazi do orgazma?


Kad dođe do stimulacije bradavica, signal putuje do hipotalamusa u mozgu, a jedna od njegovih važnih funkcija je reguliranje kemikalija u mozgu koje nas čine bijesnim, pohotnim ili sretnim. Stimulacija bradavica potiče hipotalamus na lučenje oksitocina - moćnog neurohormona koji povećava osjećaj bliskosti i služi kao okidač za postizanje 'opojnih' grčeva do kojih dolazi tijekom orgazma.


Kakav je to osjećaj?


Radi se o vrlo ugodnoj senzaciji koja može varirati u intenzitetu pa ponekad biti i jednako snažna kao orgazam koji se postiže stimulacijom klitorisa. Prema neznanstvenim istraživanjima 1 do 15 posto žena je izjavilo da je doživjelo orgazam samo putem stimulacije bradavica. Može se sa sigurnošću reći da što češće i burnije žena inače doživljava orgazme tijekom spolnih odnosa, to je veća vjerojatnost da će ih doživjeti i samo stimulacijom bradavica.


Ako još niste osjetili takav orgazam, a želite to, nemojte biti usredotočeni samo na postizanje orgazma već se prepustite samo uživanju u stimulaciji - ostalo će doći samo po sebi. A evo i nekoliko savjeta kako da se sami poigrate sa svojim bradavicama i barem približite vrhuncu.


1. Stimulirajući bradavice istovremeno radite i Kegelove vježbe


Ritmičko stezanje mišića u zoni zdjelice (do kojeg dolazi pri izvođenju Kegelovih vježbi) istovremeno sa stimulacijom bradavica može povećati seksualni užitak i šanse da doživite orgazam.


2. Uključite i svoju maštu u igru


Istraživanja su pokazala da samo zamišljanje ugodne genitalne stimulacije bez ikakvog fizičkog dodira aktivira zone u mozgu zadužene za užitak jednako kao i stvarna stimulacija. Povežite snagu svoje mašte sa stimulacijom bradavica i prepustite se užitku.


3. Stimulirajte i druge dijelove tijela


Kako biste svoje tijelo pripremili na postizanje orgazma naizmjence se dodirujte po genitalijama i po bradavicama. Što više stimulirate obje zone to će snažnija biti poruka mozgu i veći izgledi za postizanje orgazma.


4. Igrajte se što češće


Što se više budete igrali sa svojim bradavicama to ćete brže naći svoj način da postignete vrhunac.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!