MIRNES AJANOVIĆ U AKCIJI

Krivična prijava protiv Fadila Novalića i Gorana Čerkeza zbog namjere uvođenja covid-potvrda!

Front24.11.21, 13:50h

Krivična prijava protiv Fadila Novalića i Gorana Čerkeza zbog namjere uvođenja covid-potvrda!
Federalno tužilaštvo proslijedilo Kantonalnom tužilaštvu KS krivičnu prijavu protiv premijera Fadila Novalića, pomoćnika ministra Gorana Čerkeza, Vlade i Kriznog štaba FBiH zbog namjere uvođenja covid-potvrda

 

 


Povodom podnesene krivične prijave protiv premijera Fadila Novalića i pomoćnika ministra za javno zdravlje Gorana Čerkeza, članova Vlade FBiH i Kriznog štaba FBiH zbog najave protuzakonitog uvođenja covid-potvrda kojim se namjeravaju uskratiti prava građana na slobodu kretanja i pravo na rad, Federalno tužilaštvo danas je obavijestilo BOSS da je krivičnu prijavu proslijedilo Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na postupanje. 


U aktu Federalnog tužilaštva broj: T11 0 KTA 0006121 21 od 22.11.2021. godine, navedeno je, citiramo: "Istovremeno, od nadležnog kantonalnog tužilaštva u Sarajevu je traženo da nakon što ispitaju navode prijave o svojoj odluci obavijeste ovo tužilaštvo."


Krivična prijava protiv Fadila Novalića, Gorana Čerkeza i drugih odgovornih lica iz Vlade i Kriznog štaba FBiH, podnesena je zbog kršenja člana 177. Krivičnog zakona FBiH – Povreda ravnopravnosti čovjeka i građanina, a za šta je predviđena zatvorska kazna od 1 do 8 godina za službena lica u Federaciji, navodi se u saopćenju BOSS-a.


Krivična prijava protiv prijavljenih podnesena je zbog krivičnog djela u pokušaju, koje se procesuira kao da je krivično djelo izvršeno, jer su prijavljeni djelovali u cilju diskriminacije oko 70% građana u FBiH protuzakonitim zaštitnim mjerama u borbi protiv koronavirusa, jer je opštepoznato da vakcinisani i nevakcinisani mogu biti zaraženi i prenositi virus. 


Uvođenje covid-potvrda je protuzakonito i ima namjeru protuzakonite prislile na vakcinaciju, a krivično djelo je evidentno jer je neosnovano vakcinisanim davati prednost u smislu apsolutne slobode kretanja, a s druge strane uskraćivati ustavna prava na slobodu kretanja i rad nevakcinisanim i licima koja su prebolila koronavirus. 


Djelovanje prijavljenih rezultirati će kasnijom prisilom i vakcinisanih, s obzirom da su najavljena ograničenja roka trajanja covid-potvrda, a što ukazuje na sumnju da je motiv djelovanja prijavljenih ostvarivanje profita velikim farmaceutskim kućama, odnosno proizvođačima vakcina, naveo je Mirnes Ajanović predsjednik BOSS-a.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 46

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još