UNIQA Osiguranje sadnjom 500 stabala podržalo projekat 'Tvoj CO2'

Dosta priče! Borba za (čist) zrak u BiH: Pošumljavanjem umanjen karbonski otisak za 712,5 metričkih tona CO2

Biznis Klub24.11.21, 12:34h

Dosta priče! Borba za (čist) zrak u BiH: Pošumljavanjem umanjen karbonski otisak za 712,5 metričkih tona CO2
Kao Društvo čija se misija ogleda u poboljšanju kvalitete života pojedinaca ali i zajednice, UNIQA će se i u budućnosti sličnim ekološkim akcijama zalagati za jačanje ekološke kulture i svijesti u Bosni i Hercegovini

 

 

 

Osiguravajuće društvo UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo ove godine uzelo je aktivno učešće u projektu “Tvoj CO2” koji se odvija u organizaciji UNDP-a, a koje podrazumijeva masovno pošumljavanje na različitim teritorijama u Bosni i Hercegovini.

 
Cilj ovog projekta jeste očuvanje životne sredine i ublažavanje klimatskih promjena, koje su već vidno prisutne u Bosni i Hercegovini, te ostavljaju značajan trag na kvalitet života stanovništva. Pored motiva za smanjenje globalnog zagrijavanja, UNIQA Osiguranje je učešćem u ovom projektu željelo skrenuti pažnju i na benefite prirode na zdravstveno blagostanje ljudi. 


Povećan trend sječe šuma donijelo je sa sobom mnoge negativne efekte, kao što je nekvalitetan i zagađen zrak koji je uzrok mnogih respiratornih oboljenja, a smanjenje zelenih površina utječe i na povećanje stresa i psihičko blagostanje stanovništva. 


Kao Društvo čija se misija ogleda u poboljšanju kvalitete života pojedinaca ali i zajednice, UNIQA će se i u budućnosti sličnim ekološkim akcijama zalagati za jačanje ekološke kulture i svijesti u Bosni i Hercegovini.  


Tokom projekta, od strane UNIQA Osiguranja posađeno je 500 sadnica bijelog i crnog bora kao i hrasta kitnjaka na lokacijama Sarajeva, Mostara i Doboja, te je umanjen karbonski otisak za čak 712,5 metričkih tona CO2.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!