VIDEO/ BRISEL U PLAMENU

Potpuni haos u glavnom gradu EU: Protest protiv covid mjera pretvorio se u ulični rat demonstranata i policije

Front21.11.21, 19:24h

Potpuni haos u glavnom gradu EU: Protest protiv covid mjera pretvorio se u ulični rat demonstranata i policije
Belgija je u Evropi jedna od zemalja koja je najteže pogođena posljednjim valom virusa, u srijedu prošle sedmice vlada je pooštrila mjere i proširila pravila rada od kuće, te pojačala ograničenja nevakcinisanih

 

 


Veliki neredi izbili su na protestu protiv covid-mjera u Briselu. u nedjelju, na kojem je sudjelovalo nekoliko desetaka hiljada ljudi, prenosi Guardian.

 


Marš je započeo mirno, ali policija je kasnije ispalila vodene topove i suzavac kao odgovor na grupu sudionika koji su policiju gađali raznim predmetima.

 


Demonstracije, nazvane "Zajedno za slobodu", uglavnom su bile usmjerene na zabranu pristupa nevakcinisanim osobama u objektima kao što su restorani i barovi.


Belgija je u Evropi jedna od zemalja koja je najteže pogođena posljednjim valom virusa, u srijedu prošle sedmice vlada je pooštrila mjere i proširila pravila rada od kuće, te pojačala ograničenja nevakcinisanih.

 

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još