ZBOG TEKSTA O 26. GODINA DEJTONSKOG SPORAZUMA

Dogodio se novinarski propust, greška je odmah ispravljena: BHRT razmatra prekid saradnje sa agencijom SRNA

Mediji21.11.21, 16:00h

Dogodio se novinarski propust, greška je odmah ispravljena: BHRT razmatra prekid saradnje sa agencijom SRNA
Poslovodstvo BHRT-a će hitno, u skladu sa pravilnicima BHRT-a, pokrenuti odgovarajući postupak i utvrditi odgovornost i sankcije za ovaj novinarski propust

 

 


Tekst koji je objavljen na portalu BHRT-a oko obilježavanja 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma, novinar portala bhrt.ba prenio je sa agencije SRNA, u kojem je stajalo da je "...stvorena Državna zejednica BiH sastavljena od dva entiteta Republika Srpska i Federacija BiH koji su potpisnici svih aneksa" - saopšteno je iz javnog servisa.


S obzirom na to da se ne radi o istini, obavještavamo javnost da je greška odmah ispravljena.
 

Poslovodstvo BHRT-a će hitno, u skladu sa pravilnicima BHRT-a, pokrenuti odgovarajući postupak i utvrditi odgovornost i sankcije za ovaj novinarski propust.
 

Posebno naglašavamo da će se Poslovodstvo BHRT-a odrediti i o čestoj pojavi politizacije vijesti, iskrivljenog i netačnog tumačenja, posebno događaja iz bliske prošlosti BiH, i manipulacije informacijama agencije SRNA.
 

Poslovodstvo BHRT-a, takodjer će razmotriti i obustavu budućeg korištenja servisa ove novinske agencije - navodi se u saopštenju.

 

(DEPO PORTAL/ad)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još