JEDAN OD GLAVNIH ADUTA

Uz potpetice, haljinicu ili hulahop čarape... Koji oblik ženskih nogu muškarce najviše privlači?

ŽENA iN21.11.21, 14:03h

Uz potpetice, haljinicu ili hulahop čarape... Koji oblik ženskih nogu muškarce najviše privlači?
Žene koje se pominju kada su u pitanju najbolje noge na svijetu su Marilyn Monroe, Tina Turner, Cindy Crawford... Ono što je svim ovim ženama i njihovim nogama zajedničko je briga, vježbanje i prije svega pametno isticanje svoje ženstvenosti i čak i preko nogu

 

 


Sigurno ste se mnogo puta do sada zapitali koji tip ženskih nogu je najprivlačniji pripadnicima jačeg pola. Svaka žena ima karakterističan tip građe, što znači da ne postoje dvije iste.

 


Ipak, neke su muškarcima privlačnije, a neke ne, a to se svakako odnosi i na njihove noge.


Uz potpetice i laganu haljinu leti ili pak hulahop čarape kao neizostavni detalj zimi, ženske noge su jedan od glavnih aduta žene. No, kakav oblik i dužina nogu privlači najveći broj muškaraca?


Tipovi građe ženskih nogu


Ženske noge dijele se u četiri grupe prema obliku i izgledu, tj. četiri tipa građe i oblika nogu. Da biste najbolje odredili koji ste tip od ova četiri, morate stati ispred ogledala, skinuti hlače ili ostati u donjem rublju.


Kod prvog tipa ženskih nogu razmak između butina i listova je na minimalnom rastojanju. Praktično su noge povezane cijelom dužinom, tako da stojite ispred ogledala i primjećujete vrlo, vrlo mali prostor dužine čitavih nogu. Ovakvu građu nogu po pravilu imaju žene srednje visine ili nešto punije, pa je možda prostor između nogu uzak zbog viška kilograma.


Drugi tip ženskih nogu je potpuno suprotan prvom tipu građe i izgleda ženskih nogu. Ovdje od početka prepona do stopala i skočnog zgloba postoji jasan i vrlo uočljiv razmak između nogu. Ova vrsta građe je karakteristična za mršave žene ili djevojke.


Kod trećeg tipa ženskih nogu nalazimo kombinaciju prve dvije. Bedra su spojena cijelom dužinom, dok od koljena pa sve do stopala ima praznina i noge se ne dodiruju. Noge u ovom slučaju izgledaju malo krive, nekad su naravno krive a nekad je to obmana. Kada su noge krive, onda je razlika između gornjeg i donjeg dijela nogu još uočljivija.


U četvrtom tipu nailazimo na jedinstvenu strukturu. Noge su povezane cijelom dužinom, tj. dodiruju se samo u predjelu koljena. Tako su butine i listovi potpuno razdvojeni, a koljena se dodiruju u jednom trenutku. To su žene koje, baš kao i kod prvog tipa građe, imaju tanje noge i vitku građu.

 

zenske-noge-bose-kuhinja


Koji od navedenih tipova ženskih nogu je najprivlačniji za muškarce?


Sada se vjerovatno pitate koji tip ženskih nogu je najatraktivniji i zašto. Dok su žene vrlo kritične prema svom izgledu i nalaze bezbroj mana, muškarci su po tom pitanju mnogo opušteniji i ne pronalaze toliko mana na ženskom tijelu.


Ono što je karakteristično za žene jeste da misle da su noge manekenki, glumica ili neke lijepe i poznate žene ono čemu treba da teže. Međutim, to apsolutno nije neophodno. Svaka žena je jedinstvena i svačija građa je stoga specifična i posebna.


Istraživanje sprovedeno prije nekoliko godina, u kojem je učestvovalo dvjesto muškaraca različite dobi, pokazalo je da je preko osamdeset posto muškaraca favoriziralo i davalo plus fotografijama koje prikazuju ženske noge sa zaobljenijim i punijim listovima i sa spojenim butinama.


Fotografije, koje prikazuju mršave i vitke noge manekenki, imale su manje od deset posto podrške muškaraca.


Muškarci u velikom broju izjavljuju da im je mnogo inspirativnije i zanimljivije posmatrati ženske grudi ili zadnjicu, te da im je to mnogo senzualnije i privlačnije. Grudi i zadnjica su veći izvor inspiracije za muške posmatrače od nogu.


Šta da rade žene i djevojke ako su nezadovoljne svojim nogama?


Ako su žene nezadovoljne izgledom svojih nogu i žele da im one budu adut i nešto čemu će se muškarci diviti, postoji nekoliko koraka koje mogu napraviti.


Prvo i osnovno, bez obzira kako izgledaju vaše noge, mršave, punije, spojene butine, listovi ili bilo koji oblik vaših nogu, ono što apsolutno svi muškarci vole su njegovane, mekane, zategnute noge i noge bez celulita.


Njegovane noge su uvek privlačne, pa kada znate kako da izvučete maksimum iz njih i date sve od sebe da izgledate dobro, bićete zadovoljni i privlačićete muškarce. Ono što čak i muškarci primećuju i naravno da im se nikako ne sviđa je celulit. Postoji mnogo metoda, masaža i naravno krema koje će u potpunosti ukloniti celulit.


Ako ste trenutno nezadovoljni svojim nogama i potrebno je malo više vremena da se riješite celulita i zategnete ih, garderoba je nešto što vam može pomoći. Kada su noge u pitanju, garderoba je vaš adut. Sve zavisi koliko želite da pokažete i na koji način želite da prikrijete svoje trenutne nedostatke.


Uvijek imate opciju da otkrijete malo, pa malo više i tako dalje. Međutim, ne zaboravite da je često manje više, da je golicanje mašte muškaraca i izazivanje radoznalosti kod nekih žena ključ uspjeha.

 
Dobre pantalone, haljine, štikle su sve odlična stvar uz pomoć koje možete na fantastičan način "spakovati" noge.


Ako pogledamo kroz istoriju, ženske noge su oduvek manje-više privlačile pažnju i privlačile poglede muškaraca. Sigmund Frojd, otac psihoanalize, izjavio je da muškarci imaju urođenu privlačnost prema ženskim nogama.


Žene koje se pominju kada su u pitanju najbolje noge na svijetu su Marilyn Monroe, Tina Turner, Cindy Crawford... Ono što je svim ovim ženama i njihovim nogama zajedničko je briga, vježbanje i prije svega pametno isticanje svoje ženstvenosti i čak i preko nogu.

 

marilyn-monroe-1


Postoji žena koja, u pravom smislu te reči, "diže sa nogu", ona je žena sa najdužim nogama na svetu, dužina njenih nogu je zaista nevjerovatna.


Noge Macy Karin su dugačke 135,5 cm. To je zaista figura od koje može da vam se zavrti u glavi. Postoje prednosti kada su u pitanju noge ove dužine, a to je svakako da ne mogu proći nezapaženo. Naravno, postoje i neki usputni problemi, kao što je odabir prave odjeće.


Svi volimo da budemo dobro obučeni i da imamo standardnu visinu i težinu, kako bismo lako pronašli ono što nam treba u buticima. Nekima to nije dato, pa uživajte u svojoj jednostavnosti, pazite na noge, trenirajte, birajte udobnu i izazovnu garderobu po svom ukusu, a komplimenti neće izostati.

 

(DEPO PORTAL/S. Stanković)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još