NAKON OSNIVANJA 2018. GODINE

Prvi kongres Naroda i Pravde, jedini kandidat za predsjednika Elmedin Konaković

Front20.11.21, 09:45h

Prvi kongres Naroda i Pravde, jedini kandidat za predsjednika Elmedin Konaković
Ova stranka formirana je u martu 2018. godine, a na njenom čelu je od početka Konaković

 

 

 


Prvi kongres Naroda i Pravde bit će održan danas na kojem će biti izabrani stranački organi uključujući i predsjednika stranke čime će biti dovršeni unutrastranački izbori. Prema informacijama jedini kandidat za predsjednika je aktuelni predsjednik NIP-a Elmedin Konaković.


Ova stranka formirana je u martu 2018. godine, a na njenom čelu je od početka Konaković.


Kongres Naroda i Pravde ranije je odgađan zbog pandemije COVID-19 i ograničenja okupljanja koja su bila na snazi. Od sredine 2021. traju unutarstranački izbori na nižim nivoima, od općinskih i kantonalnih do regionalnih odbora.


Kongres će osim predsjednika brati dvojicu zamjenika, najmanje četvoricu potpredsjednika stranke, Glavni odbor Naroda i pravde koji će brojati 99 članova te Nadzorni odbor stranke. Kongresu će prisustvovati 400 delegata iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i svih stranačkih organizacija.


Kongres će razmatrati i niz strateških dokumenata koji će jasno definirati stranačke politike, prioritete i način ostvarivanja istih u narednom periodu. Između ostalog, Kongres će razmatrati i Prijedlog Deklaracije Naroda i Pravde, kao zvanični stav stranke po ključnim pitanjima. Deklaracija sadrži 31 poglavlje i uz uvodni dio ovaj dokument stranku definira kao stranku centra, državotvornu, multietničku, bosanskohercegovačke orijentacije.


Kongres će razmatrati i Prijedlog Programske orijentacije kao širi dokument koji obuhvata primarne oblasti programskog djelovanja Naroda i Pravde. Dokument sadrži dosta precizne pravce djelovanja, koji su numerisani po oblastima i ukupno ih je 253.


Također, bit će razmatran i Prijedlog Programske platforme za mlade.

 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još