Druga supruga Muamera Zukorlića održala govor na sjednici SPP-a

Elma Elfić Zukorlić: Ne dozvolite da nas razjedine struje unutar sistema! Molim vas, učinite da njegova prerana smrt ima smisla...

Front15.11.21, 14:39h

Elma Elfić Zukorlić: Ne dozvolite da nas razjedine struje unutar sistema! Molim vas, učinite da njegova prerana smrt ima smisla...
Na njenom Instagram profilu objavljena je njena fotografija koja je nastala juče prilikom stranačkog zasjedanja. Na njoj je Elma vidljivih očiju punih suza, otečenog i blijedog lica, a sve to ispratio je njen potresan govor i opis, dok se i na licima ostalih prisutnih vidi tuga

 

 


U prostorijama Stranke pravde i pomirenja (SPP) jučer je održana proširena sjednica predsjedništva stranke na kojoj je sin rahmetli muftije Muamera Zukorlića, Usame jednoglasno izabran za v.d. predsjednika SPP-a.

 

Muamer Zukorlić umro je iznenada u 51. godini uslijed posljedica srčanog udara. Tragična vijest pogodila je cijeli region, a njegova druga supruga, Elma Elfić Zukorlić, pomoćnica ministra privrede, i dalje je neutješna i potpuno skrhana, prenosi Alo.

 

Naime, na njenom Instagram profilu objavljena je njena fotografija koja je nastala juče prilikom stranačkog zasjedanja. Na njoj je Elma vidljivih očiju punih suza, otečenog i blijedog lica, a sve to ispratio je njen potresan govor i opis, dok se i na licima ostalih prisutnih vidi tuga.

 

“Pisala i spremala sam govor kojim ću se danas obratiti, međutim ni jednu misao nije bilo moguće zadržati u srcu, mozgu i tijelu u kojem struji samo bol.

 

Znala sam da će mi se u susretu sa vama podići lavina emocija, jer znam tanane osjećaje koje je gajio prema svakome od vas, stoga odustajem od pisanja sedam u kola i prisjećam se jedne latinske izreke, a mnogo smo zborili o latinskom – Caesar ad Rubiconem (Cezar na Rubikonu. Kada je neko pred važnom odlukom)”, navela je ona na početku i dodala:

 

“Mi danas stojimo pred važnom odlukom, a to je – čuvati emanet i ideju koju je utemeljio i za koju se borio naš uvaženi, poštovani i voljeni akademik Muftija Muamer Zukorlić - NAŠ Muftija.”

 

U nastavku je zamolila sve da se i dalje drže zajedno i da udruženim snagama nastave onamo gdje je Zukorlić stao.

 

“Zato vas molim da u ovom teškom trenutku za sve nas ostanete odani, složni i usafljeni u borbi koju smo vodili, a posebno sada kada on nije fizički među nama. Ne dozvolite da nas iko razjedini; ni struje unutar ni struje van sistema! Nastavimo da radimo poslove za koje nas je on delegirao i za koje je vjerovao da smo najbolji.

 

Molim vas, učinite da budemo što složniji i što jači i učinite da njegova prerana smrt ima smisla… – navela je vidno potresena udovica Muamera Zukorlića.

 

elma-zukorlic

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još