Pala u komu nakon operacije u privatnoj poliklinici

Tužna vijest: Preminula djevojčica Džena Gadžun iz Kaknja

Hronika14.11.21, 09:48h

Tužna vijest: Preminula djevojčica Džena Gadžun iz Kaknja
Djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun koja je pala u komu nakon operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu preminula je jutros

 

 

Djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun koja je pala u komu nakon operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu preminula je jutros.

 

Otac dvoipogodišnje djevojčice jutros je objavio ovu tužnu vijest.

 

“Naša draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svijet. Da ti dragi Allah podari lijepi dženet. Amin”, napisao je njen otac Muris Gadžun.

 

 

 

 

Informacija o vremenu i mjestu dženaze bit će naknadno poznati.

 

roditelji-gadzun-1

 

Podsjetimo, Amila Gadžun, majka djevojčice, kazala je jučer kako su im ljekari rekli da se ne nadaju uzalud, da je mozak mrtav te da se tijelo djevojčice počelo hladiti.

 

Djevojčica je nakon operacije prevezena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) gdje joj je pružena sva potrebna medicinska njega, ali su njeni moždani živci "sagorjeli" te je živjela na aparatima koji su je održavali na životu.

 

Ugrađena joj je plastika u oko, koju tijelo nije primilo, a nakon zahvata s ciljem uklanjanja plastike kojeg je izvela dr. Nina Jovanović, koja nije imala licencu ljekarske komore KS, nije se probudila iz kome te je u teškom stanju prebačena na KCUS.

 

Ovaj događaj će vrlo izgledno dobiti i sudski epilog s obzirom da su roditelji angažovali i advokata koji će utvrditi da li je bilo propusta te ko je kriv za sve ono što se dogodilo dvoipogodišnjoj djevojčici iz Kaknja.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook