POREZNA UPRAVA U AKCIJI

'Sječa' kladionica u FBiH: Kontrolisano 58 objekata, zapečaćeno čak 55! Evo šta je inspekcija utvrdila...

Biznis Klub12.11.21, 17:42h

'Sječa' kladionica u FBiH: Kontrolisano 58 objekata, zapečaćeno čak 55! Evo šta je inspekcija utvrdila...
Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu

 

 


Porezna uprava Federacije BiH je 10. i 11. novembra 2021. godine izvršila 58 inspekcijskih nadzora kod poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost priređivanja igara na sreću klađenjem.

 
Zbog utvrđene nepravilnosti - rada bez odobrenja Federalnog ministarstva finansija - zapečaćeno je 55 poslovnih jedinica, odnosno uplatnih mjesta kladionica.  
Porezna uprava FBiH će zbog utvrđene nepravilnosti nadležnim sudovima podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.


Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, sapšćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

 

(DEPO PORTAL/ad)
 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još