Pozvala Tužilaštvo da reaguje

Jasmina Bišćević-Tokić pita: Ko u noćnim satima dostavlja gorivo preduzeću Rad u Sarajevu?

Front12.11.21, 15:40h

Jasmina Bišćević-Tokić pita: Ko u noćnim satima dostavlja gorivo preduzeću Rad u Sarajevu?
Zastupnica SDA Jasmina Bišćević Tokić iznijela je niz optužbi na račun Vlade KS i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad te poručila da će zatražiti od Tužilaštva KS da provjeri ko je i kada dovozio gorivo u noćnim satima u to preduzeće, budući da je oboren tender za nabavku goriva

 

Šef Kluba Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo Mahir Dević tvrdi da je realizacija kapitalnih projekata u tom kantonu za devet mjeseci ove godine katastrofalna te da iznosi manje od deset posto.

 

Dević je danas na pres-konferenciji Kluba SDA iznio presjek realizacije kapitalnih investicija u tri ministarstva za devet mjeseci.

 

-  Od 41 miliona KM, 3 miliona KM je realizacija, a trebala je da bude bar 75 posto - ističe Dević.

 

Naglasio je da je stanje očajno kada su u pitanju kapitalni projekti i investicije. Ističe da je od planiranih 19 miliona KM kapitalnih investicija realizirano ukupno 900 hiljada ili samo sedam posto.

 

Govoreći o Ministarstvu komunalne privrede, kazao je da od 29,5 miliona KM, izvršenje za devet mjeseci iznosi svega 13 posto.

 

Posebno se osvrnuo na činjenicu da u tom ministarstvu postoji stavka od šest miliona KM za uređenje korita i vodotoka, a da realizacija iznosi nula KM.

 

Dević je dodao da je u Ministarstvu saobraćaja, gdje je planiran najveći broj investicija, utrošeno samo svega 680.000 KM od 7,8 miliona KM planiranih investicija, što je devet posto.

 

Zastupnica SDA Jasmina Bišćević Tokić iznijela je niz optužbi na račun Vlade KS i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad te poručila da će zatražiti od Tužilaštva KS da provjeri ko je i kada dovozio gorivo u noćnim satima u to preduzeće, budući da je oboren tender za nabavku goriva.

 

- Imamo informaciju i da je UNDP dovlačio gorivo u dva navrata, prvi put pet tona goriva, a kasnije 30 tona. Za informaciju građanima, 20 tona nije dovoljno ni za jedan dan - pojasnila je Tokić.

 

Zastupnik SDA Haris Zahiragić osvrnuo se na nedavni slučaj djevojčice iz Kaknja koja je operisana u privatnoj ambulanti u Sarajevu i nalazi se u životnoj opasnosti.

 

- Javne bolnice su postale čekaonice za privatne prakse i planiramo se ozbiljno pozabaviti tim problemom - poručio je Zahiragić.

 

Zastupnica Amra Hasagić kazala je da je primjetan nedostatak empatije vladajućih stranaka u vezi rješavanja pitanja mladih.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još