Beogradski mediji pišu

Darko Elez pristao da ocinkari Velju Nevolju: Sve se dogovorio, a od Srbije traži samo jedno

Hronika11.11.21, 14:10h

Darko Elez pristao da ocinkari Velju Nevolju: Sve se dogovorio, a od Srbije traži samo jedno
Iako Elezov advokat Senad Kreho saznanja ovog lista nije želio da potvrdi, pozivajući se na tajnost postupka usljed isključene javnosti sa suđenja Elezu, branilac višestruko osumnjičenog za ubistva Darka Eleza nije ni demantovao rečeno

 

 


Darko Elez u potpunosti je priznao krivicu u slučaju "Lutka" potpisavši sporazum sa Tužilaštvom Bosne i Hercegovine koji je Sud BiH potom uvažio i osudio ga pravosnažno na 15 godina zatvora.

 

U predmetu "Lutka" Darko Elez je označen kao organizator kriminalne grupe koja je izvršila četiri ubistva, prala novac i počinila više razbojništava.

 

- Sporazumnim priznanjem Elez se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH, a u skladu sa sporazumom, od optuženog će se oduzeti pokretna i nepokretna imovina stečena izvršenjem krivičnih djela - rekli su iz tužilaštva.

 

Istovremeno, prema pisanju beogradskih medija, stigla je i potvrda da je bosanskohercegovački kriminalac pristao da sarađuje i sa srbijanskim tužilaštvom u istazi protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, ali i za još neka druga krivična djela za koja se sumnjiči, piše Republika. Srbija traži Elezovo izručenje, ali advokat za sada nije želio to da komentariše, rekavši: "Što se tiče izručenja, za to ćemo još vidjeti".

 

Iako Elezov advokat Senad Kreho saznanja ovog lista nije želio da potvrdi, pozivajući se na tajnost postupka usljed isključene javnosti sa suđenja Elezu, branilac višestruko osumnjičenog za ubistva Darka Eleza nije ni demantovao rečeno.

 

Kreho je otkrio da je Elezu izuzetno stalo da ponovo stekne srbijansko državljanstvo.

 

- Mi u Srbiji vodimo upravni spor oko državljanstva koje je MUP Srbije uzeo Elezu. On je stekao jugoslovensko državljanstvo, a stalo mu je da ima srbijansko državljanstvo zbog principa i porodice koja živi u Srbiji - kazao je Kreho.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!