FOTO&VIDEO/ Koncert u Strazburu

Razdrmali birokrate: Dubioza kolektiv napravila lom u Vijeću Evrope, snimak nastupa hit na društvenim mrežama!

Zabava11.11.21, 11:12h

Razdrmali birokrate: Dubioza kolektiv napravila lom u Vijeću Evrope, snimak nastupa hit na društvenim mrežama!
Prisutni su oduševljeno aplaudirali i pjevali uglas s poznatim bendom, a nekolicina je izvadila telefone kako bi snimili pjesme koje su im se najviše svidjele

 

 

Grupa Dubioza kolektiv juče je nastupila u Vijeću Evrope u Strazburu, gdje je uz njihovo izvođenje zaigralo desetine prisutnih učesnika foruma, aktivista i birokrata.

 

- Želim istaći da je u posljednjih nekoliko godina 20 posto ljudi napustilo Bosnu i Hercegovinu. Moramo uraditi nešto u vezi toga. Vi nam možete pomoći. Forum za demokratiju nam može pomoći. Možete nam pomoći da dobijemo radne dozvole kako bismo nas sedmorica, takođe, mogli napustiti državu i ostati ovdje. Možda, na primjer, u Strazburu. Možemo vam svirati između zasjedanja, da se vi možete opustiti kao danas - našalio se u svom obraćanju u Vijeću Evrope Brano Jakubović, frontmen Dubioze.

 

vijece-evrope-nastup-dubioza

 

Bend je izveo pjesme 'No Escape (from Balkan)' i 'Take me to America', ali i kultnu 'Bella Ciao'. Prisutni su oduševljeno aplaudirali i pjevali uglas s poznatim bendom, a nekolicina je izvadila telefone kako bi snimili pjesme koje su im se najviše svidjele.

 

Na Svjetskom forumu demokratije, čija su tema globalni ekološki izazovi, učestvovali i predstavnici Političke škole Savjeta Evrope iz Bosne i Hercegovine.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još