VIDEO/ Na CNN-u o krizi u BiH

Schmidt i Helić gostovali kod Christiane Amanpour: 'Mislim da postoje šanse da spasimo ovo...'

Mediji11.11.21, 09:30h

Schmidt i Helić gostovali kod Christiane Amanpour: 'Mislim da postoje šanse da spasimo ovo...'
Visoki predstavnik, koji se posljednjih sedmica nalazi na meti napada iz Republike Srpke, kazao je također kako ima vlastite sumnje zbog čega Milorad Dodik radi to što radi

 

 

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt i baronesa Arminka Helić sinoć su na CNN-u govorili o stanju u državi. Schmidt i Helić su tokom gostovanja kod Christiane Amanpour kazali kako se bilo kakav pokušaj disolucije Bosne i Hercegovine mora zaustaviti i da međunarodna zajednica mora biti jedinstvena.

 

“Osjećam pritisak koji dolazi na OHR. Želim poslati poruku Pekingu i Moskvi da je OHR tu i da ima sve ovlasti. Moj izvještaj je 60. koji je poslan generalnom sekretaru UN-a i vrlo je otvoren i moji saradnici mi kažu da sličan izvještaj nikada nije dobio toliko pažnje. Za sutra sam sazvao sve predstavnike PIC-a da sjednemo i da napravimo strategiju kako bi međunarodna zajednica mogla zajedno raditi. Mislim da postoje šanse da spasimo ovo, uz možda jednog ili dva koji nedostaju. Dodik zna i rekli smo mu da nema šanse da se vojska podijeli. Mislim da je ovo korak kojim osiguravamo da zna da smo ozbiljni“, kazao je Schmidt u javljanju iz Sarajeva.

 

Visoki predstavnik, koji se posljednjih sedmica nalazi na meti napada iz Republike Srpke, kazao je također kako ima vlastite sumnje zbog čega Milorad Dodik radi to što radi.

 

Kompletan razgovor pogledajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još