prisjetila se početaka

Mirjana Hrga: Mislila sam da je zvuk ezana poziv na rat, u Sarajevu sam legla na pod

Mediji10.11.21, 15:50h

Mirjana Hrga: Mislila sam da je zvuk ezana poziv na rat, u Sarajevu sam legla na pod
Jedan od razloga zašto sam pristala raditi za tu televiziju (osim globalnog izazova) bio je i osobni strah od nepoznavanja Muslimana i njihove vjere

 

MIRJANA HRGA prisjetila se na svom Facebook profilu rada na televiziji Al Jazeera nakon čega se i oprostila od novinarstva.

 

"Sutra će biti rođendan mojoj televiziji kojom sam se zapravo oprostila od novinarstva. Nakon nje, nisam mogla raditi na ničem slabijem i odustala sam. Dali su mi svijet na dlanu i učinili me kompletnijim čovjekom. Jedan od razloga zašto sam pristala raditi za tu televiziju (osim globalnog izazova) bio je i osobni strah od nepoznavanja Muslimana i njihove vjere. Mislila sam da je zvuk ezana poziv na rat, prvi put sam u Sarajevu zalegla na pod hotela. Poslije ću biti na podu, ali u pancirki, u nekim svjetovima koje nikada ne bih upoznala da nije bilo ove televizije", započela je Mirjana svoju objavu.

 

 

"Svugdje sam se iskreno legitimirala kao Hrvatica katolkinja. Osim - 2 puta. Oprostivo. Spašavala sam živu glavu. U Ukrajini sam na ruskim kontrolnim točkama, tog dana kada sam skoro poginula pod rafalnom paljbom sa cijelom svojom ekipom prešutjela da sam Hrvatica. Pozivala sam se na činjenicu da smo 'cлавянские братья'. Prošlo je. U Tripoliju sam prešutjela da radim za AlJazeeru. Neću duljiti... Nema me tamo već 5 godina - i kada vidim da su stavili moje inserte, znam da sam učinila najpametniju stvar u svojem životu. Na HTV-u sam provela dvostruko duže. Da me netko nije stavio u leksikon te televizije, teško bi bilo dokazati da su me oni stvorili i odgojili. AlJazeera se svojim ljudima ponosi. Svakom ciglicom koja je uzidana u tu veliku kuću. Čak i kada odu", nastavila je Mirjana.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook