Timovi FUCZ-a u pripravnosti

Oprez: Voda nanijela nove probleme na poplavljena područja - neeksplodirane mine i bombe!

Hronika06.11.21, 17:20h

Oprez: Voda nanijela nove probleme na poplavljena područja - neeksplodirane mine i bombe!
Iz Federalne uprave civilne zaštite upozoravaju građane da ukoliko uoče sumnjiv predmet koji bi mogao biti neeksplodirano ubojno sredstvo, da ga ne diraju ili pomjeraju već da ga vidljivo obilježe i obavijeste Operativni centar civilne zaštite putem telefona broj 121 ili nadležnu policijsku stanicu putem telefona broj 122

 

Nakon povlačenja vode sa poplavljenih površina povećan je rizik od pronalaska neeksplodiranih ubojnih sredstava koje su bujice donijele u naseljena područja.

 

Ta sredstva moguće je pronaći ne samo na obalama i u blizini rijeka i potoka, već i u slivnicima, šahtovima, podrumskim prostorijama poplavljenih objekata i slično.

 

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana timovi za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite intervenisali su u tri navrata nakon pronalaska neeksplodiranih ubojnih sredstava koja je voda donijela u naselja, a očekuje se da bi ih u narednim danima moglo biti još više.

 

Iz Federalne uprave civilne zaštite upozoravaju građane da ukoliko uoče sumnjiv predmet koji bi mogao biti neeksplodirano ubojno sredstvo, da ga ne diraju ili pomjeraju već da ga vidljivo obilježe i obavijeste Operativni centar civilne zaštite putem telefona broj 121 ili nadležnu policijsku stanicu putem telefona broj 122.

 

Timovi za uklanjenje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite su u pripravnosti i spremni su da uklone opasnost koju na poplavljenim područjuma mogu predstavljati neeksplodirana ubojna sredstva, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!