NOVA OPASNOST PRIJETI

Djelići nas dijele od još većeg haosa u Sarajevu: Ako se pumpa u Vojkovićima uruši, doći će do ekološke katastrofe!

Hronika05.11.21, 17:08h

Djelići nas dijele od još većeg haosa u Sarajevu: Ako se pumpa u Vojkovićima uruši, doći će do ekološke katastrofe!
Nabujala Željeznica obrušava benzinsku pumpu u Vojkovićima. Djelići nas dijele dok se cijela ne sruši u rijeku...

 

 

- Ova nelegalno izgrađena pumpa u vodozaštitnoj zoni izvorišta Sarajevsko polje, ukoliko se uruši u rijeku - dio građana bi bio odsječen, a moglo bi doći do ekološke katastrofe kad opasne tvari iz benzinske pumpe završile u rijeci - upozoravaju stručnjaci.

 


Iako su vodostaji rijeka u opadanju, pred nama su neizvjesni sati. Kako navode iz Agencije za vodno područje Save, računa se na još padavina koje bi mogle bitno promijeniti situaciju na terenu.


Situacija na Otesu je kritična, voda na ulici je dubine i tri metra, automobili su potopljeni, a evakuacija stanovništva je u toku.


Nabujala Željeznica obrušava benzinsku pumpu u Vojkovićima. Djelići nas dijele dok se cijela ne sruši u rijeku.


"Ova nelegalno izgrađena pumpa u vodozaštitnoj zoni izvorišta Sarajevsko polje, ukoliko se uruši u rijeku - dio građana bi bio odsječen, a moglo bi doći do ekološke katastrofe kad opasne tvari iz benzinske pumpe završile u rijeci. Posebno je opasno zato što se Željeznica nedaleko od ovog mosta ulijeva u rijeku Bosnu", rekao je za Avaz Anes Podić iz Udruženja "Eko akcija".

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još