ruski sputnjik donosi neslužbenu procjenu

Konačno je poznato koliko bi Kostić mogao platiti za širenje svojeg bankarskog carstva u regiji

Biznis Klub05.11.21, 16:35h

Konačno je poznato koliko bi Kostić mogao platiti za širenje svojeg bankarskog carstva u regiji
S obzirom da već posjeduje AIK Banku Beograd i Gorenjsku banku Kranj, Miodrag Kostić preuzimanjem regionalnih podružnica Sberbanka postaje jedan od vodećih igrača na regionalnom bankarskom tržištu

 


Kupnjom podružnica Sberbanka u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Mađarskoj i Srbiji, bankarska grupacija srpskog poduzetnika Miodrag Kostića jača svoju poziciju u regiji. U službenim priopćenjima povodom preuzimanja nije naveden iznos transakcije, a ruski Sputnjik donosi neslužbenu procjenu- prenosi tportal.hr.


Prema Sputnjiku zajednički ugovor između Sberbank Europe i AIK banke, Gorenjske banke i Agri Europe Cyprus (AEC) vrijedan je 500 milijuna eura.

 

Riječ je o drugoj najvećoj akviziciji u regiji ove godine. Veća transakcija je samo preuzimanje Leda od strane Nomad Foodsa, u vrijednosti od 615 milijuna eura.

 

S obzirom da već posjeduje AIK Banku Beograd i Gorenjsku banku Kranj, Miodrag Kostić preuzimanjem regionalnih podružnica Sberbanka postaje jedan od vodećih igrača na regionalnom bankarskom tržištu. 

 

Nakon uspješnog završetka postupka preuzimanja aktiva njegove bankarske grupe povećat će se na više od 11 milijardi eura. 

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!